Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín nedohnal třígólovou ztrátu na Vodňany

 
středa, 27. září 2017, 09:54

Velešín ztratil na domácím hřišti další body, ale trenéra Lenčéše potěšil převedený výkon, kdy jeho svěřenci za stavu 0:3 zvedli hlavu a Vodňanům cestu za třemi body ještě ztížili.

Do první šance se v 7.min. dostal hostující Varyš, ale mířil těsně vedle. Domácí odpověděli za dvě minuty, kdy se po levé straně probojoval do šance Falc, ale nastřelil pouze boční síť vodňanské branky.

Ve 20.min. měl na noze gól Mikeš, ale centr od Falce netrefil přesně. Hned z protiútoku Vodňan zabránil Biňovský jistému gólu na roh. Po jeho rozehrání  domácí nepohlídali Varyše a ten poslal hosty do vedení - 0:1. Ve 30.min. mohl Velešín Falcem vyrovnat, ale jeho tečovanou střelu brankář hostí Přibyl chytil. Ve 33.min. kopali hosté přímý kop Kuncem a k překvapení obrany i brankáře střela doskákala až do branky - 0:2. Ve 39.min. si domácí vybrali porci kopání penalt proti nim každý zápas, kterou proměnil na 0:3 Kunc.

Po přestávce se domácí zlepšili a směrem dopředu byli daleko nebezpečnější. V 54.min. se do šance prokličkoval Semerád, ale zamířil těsně vedle. V 62.min. se z pozice stopera probojoval až do vápna Pomije, kde mu k zakončení zabránil  hostující hráč rukou, rozhodčí vše viděl a pískala se penalta i na druhé straně. Tu ke vší smůle Zimek zahrál špatně a Přibyl ji chytil.

67.minuta mohla být pro Velešín gólová, ale po sérii rychlých přihrávek mezi Falcem a Mikešem se dostali až před gólmana, ale zradila je finální přihrávka. V 69.min. se po dlouhé době připomněli i hosté, ale po zaváhání stoperů sólo Hubáčka gólman Schneider bravurně vychytal.

Od této doby otěže zápasu plně převzali Velešínští a soupeře začali přehrávat i fyzicky. V 75.min. se jim povedla vydařená akce po ose Severa – Hrmo krásně k tyči snížil Falc - 1:3. V 80.min. se do slibné šance prokličkoval Šálek, ale jeho střele chyběla větší razance.

V samém závěru střelu Semeráda obrana Vodňan zblokovala na poslední chvíli. Po faulu na Šálka se k přímému kopu postavil Martin Hrmo a z 25 metrů vymetl pavučinky ze šibenice Přibylovy branky a snížil na 2:3. Závěrečný tlak Velešína už šance nepřinesl.

„Hráče musíme za druhý poločas pochválit, poprvé jsme soupeře přehrávali i fyzicky. O poločase jsme si řekli, že poctivou prací se dá s výsledkem ještě něco udělat, a chlapi si to vzali k srdci,“ našel Miroslav Lenčéš pozitiva na těsné porážce.


FC Velešín – FK Vodňany 2:3 (0:3)

Góly: 75. Falc, 89. Hrmo - 22. Varyš, 33. a 39. (pen.) Kunc.

Sestava Velešína: Schneider – Zimek, Pomije, Severa, Biňovský (87. Rameš) – Semerád, Falc, Šálek, Hrmo -  Trestr (46. Vránek), Mikeš (85. Kysela). Trenér Miroslav Lenčéš.    

Napsal(a) Redakce | Foto Libor Granec