Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice nezaváhaly doma ani s Prachaticemi

 
úterý, 26. září 2017, 18:44

Bavorovický nováček potvrdil, že pro soupeře bude na domácím kolbišti tvrdým oříškem, tentokrát si na něm vylámaly zuby Prachatice. Na začátku střetnutí hosté vystrčili drápky, ale v zakončení si nepočínali nejlépe. Po penaltě za faul na Kučeru otevřel skóre z pokutového kopu Šafránek a těsně před půlí vedení potvrdil Procházka. Ve druhé části na snížení stavu brzy zareagoval Procházka druhou trefou a v neurovnaném závěru zůstalo vítězství u Vltavy.

V prvé desetiminutovce jako první zahrozili hosté po rohovém kopu hlavičkou těsně vedle. Ve 14. minutě vystrašil Hopfingera prudkou střelou přes zeď Blažek a o dvě minuty později zavládla v domácím táboře radost. Šafránek bezpečně otevřel skóre střelou k tyči po sražení agilního Kučery.

Domácí několikrát ohrozili hostující gólmana, ale umístěné střely postrádaly potřebnou razanci. Hosté se kolem čtyřicáté minuty dvakrát ocitli v nebezpečné blízkosti bavorovické klece, avšak rány hlavou cíl nenašly. Ve 42. min. vysunul Hanousek ideální uličkou Procházku a ten chladnokrevně rozvlnil síť podruhé.

V 51. min. Sýkora vykryl Tesařovi ošemetnou petelici, aby o dvě minuty později kapituloval po dalším Tesařově pokusu k tyči. Domácí se začali strachovat o výsledek, avšak v 64. minutě poslal od středu hřiště trestný kop do šestnáctky Koranda, obránci odvrátili pouze na roh velkého vápna k Procházkovi (na snímku s kapitánem Prachatic Kováčem) a ten nádherným volejem vymetl šibenici.

Bavorovičtí se uklidnili a v 70. min. měl po zpětné Babkově náhře na noze pojistku Hanousek, ale jeho pokus skončil nad horní tyčí. Prachatičtí v závěru rezignovali a domácí si vedení uhlídali do závěrečného hvizdu.

V domácím týmu byli vidět Blažek s Procházkou, dobře jim sekundoval Šafránek, u hostů na sebe upozornil aktivní Tesař, který se nebojácně dral do zakončení.


FC Mariner Bavorovice – FK Tatran Prachatice 3:1 (2:0)

Branky: 42. a 64. Procházka, 17. Šafránek (pen.) – 53. Tesař. Rozhodčí: Dvořák - Mráz, Trkovský. Delegát: Brož. ŽK: 68. Šafránek, 87. Smékal – 39. Miesbauer. Střely na branku: 7:4. Mimo: 1:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:3 Fauly: 12:17. 80 diváků.

Bavorovice: Sýkora – Jakeš, Hanousek, Rottenborn, Koranda – Babka (72. Vacek), Blažek, Šafránek, Kučera – Procházka, Smékal (86. Klíma). Trenér Franěk.

Prachatice: Hopfinger – Ryšánek, Šandera, Kováč, Miesbauer – Kochma (44. Kriviy), Škopek, Kubát (78. Opatovský), Juroš – Fischer, Tesař. Trenér Kubát.

Napsal(a) (bv)