Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk zabodoval naplno potřetí v řadě. S Velešínem se dvakrát prosadil Michal Chvosta

 
úterý, 19. září 2017, 19:28

Šumavan po nepovedeném začátku stoupá tabulkou. Zvládl už třetí vystoupení. Na domácím trávníku si poradil s Velešínem. Dva góly zařídil zkušený Michal Chvosta, letní posila z Volyně. S pěti zásahy je společně se Zušťákem nejlepším střelcem skupiny A I. A třídy. Vimperk poskočil na pátou příčku, Velešín se naopak po čtvrté porážce za sebou propadl na poslední místo.

Zápas ze začátku probíhal nepřesností na obou stranách, ale ve 12.minutě posadila domácí do sedla odpískaná penalta, kterou proměnil Vondrášek – 1:0. Na mokrém terénu dělali hosté nepřesné přihrávky, které domácí využívali k rychlým protiútokům. Po jednom z nich v 16.minutě podržel Velešín brankář Schneider a vyrazil tutovku Chvosty na roh.

Ve 23.minutě už Chvosta dočkal. Hosté nepohlídali centr a hlavou zvýšil na 2:0 pro Šumavan. Ve 28.minutě zahrávali hosté první roh, ale střelu Semeráda brankář Hrubý chytil. Ve 40.minutě se činil opět Schneider, když zlikvidoval Vondráškovu šanci. 

Druhý poločas zastihl hosty opět v nedbalkách a brankář Schneider musel už po čtyřech minutách hasit příležitost aktivního Chvosty. V 51.minutě už gólu zabránit nemohl, po sérii špatných odkopů se k míči dostal V. Blahout, zamířil přesně k tyči a dal na 3:0.

V 64.minutě se ke střele probojoval velešínský Hrmo, ale jeho dělovku bravurně vyrazil brankář Hrubý na roh. V 74.minutě se znovu vyznamenal brankář Velešína Schneider, který zmařil stoprocentní šanci Dědovi. V 79.minut se po trmě vrmě v hostující šestnáctce nejlépe zorientoval Chvosta a střelou k tyči nezaváhal - 4:0. Tři minuty do konce se dočkali i Velešínští. Po rohu snížil hlavou Pomije a uzavřel skóre zápasu na 4:1.

Michal Uhlík, trenér Vimperka: „V dalším domácím zápase jsme přivítali celek Velešína a chtěli jsme potvrdit dobrou formu z posledních zápasů a především si připsat další důležité body. Náš soupeř se hlavně bránil a my jsme museli najít cestu k jeho brance, což se nám moc nedařilo. Hráli jsme moc zbrkle, nedařila se nám kombinace a v prvním poločase jsme z toho vytěžili pouhé dva góly. Trefil se Vondrášek z penalty a střelec Chvosta. Do druhého poločasu jsme šli s cílem naše vedení a převahu ještě navýšit a to se nám podařilo pouze dvakrát. Několik vyložených šancí jsme ještě neproměnili a v závěru ještě inkasovali z rohu. Vyhráli jsme tedy 4:1 a důležité body zůstaly doma, což jsme chtěli. Hrou jsme ale oko našeho fanouška tentokrát moc nepotěšili. Počítají se ale především body a my jsme spokojení."

Miroslav Lenčéš, trenér Velešína: „Z důvodu zranění, pracovní vytíženosti a dovolených jsme opět vyjeli k mistrovskému utkání do Vimperka v pozměněné sestavě. Dneska musím naše kluky za bojovnost pochválit, i když jedeme domů s prázdnou. Nesehranost stále přetrvává, ale na určitých postech si to už sedá, jak by mělo.“


TJ Šumavan Vimperk - FC Velešín 4:1 (2:0)

Góly: 23. a 78. Chvosta, 12. Vondrášek (pen.), 52. V. Blahout - 86. Pomije.

Vimperk: Hrubý (77. Jaroš) - Děd, Tischler (46. Sýs), Sedláček, Psutka - Čech, V. Blahout, Ketzer (76. Bláha), Vondrášek (62. Pankratz), Pospíchal (67. Podskalský) – Chvosta. Trenéři Michal Uhlík, Jiří Košnař.

Velešín: Schneider – Trestr, Pomije, Severa, Mikeš (78. Slad) - Semerád, Šálek, Hrmo, Lefan - Rameš, Čulík (70. Kysela). Trenér Miroslav Lenčéš.    

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Zdeněk Formánek