Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Štěpánek viděl dvě žluté karty během minuty, Junior v přesilovce trestal

 
pondělí, 18. září 2017, 12:52

Strakonice se po dvou zaváháních opět přiblížily čelu tabulky I. A třídy. V duelu dvou loňských šampionů I. B třídy porazily Bavorovice dvěma proměněnými penaltami Tomáše Kostky. Na souboj kanonýrů obou mužstev nedošlo, bavorovický Tomáš Smékal pro zranění nenastoupil.

První čtvrthodinka patřila hostům, ve které zahrozili jednou střelou z dálky, s níž Reiser neměl problém. Hra se vyrovnávala a přišly i dobré příležitosti domácího Junioru.

Třikrát se dostal do zakončení kanonýr Zušťák, ale jednou ho vychytal brankář - po individuální akci M. Šrámka, který prošel přes tři hráče, přihrál Kostkovi, ten z první na Zušťáka a jeho pohotovou střelu brankář kryl - podruhé mířil nad branku po zpětné přihrávce V. Šrámka a při třetí mu obránce vykopl střelu z brankové čáry. Ještě po rohovém kopu Kostky se dostal k hlavičce Kratochvíl, ale mířil vedle.

Hned v úvodu druhého poločasu měli obrovskou šanci Bavorovičtí, když po uklouznutí stopera se zmocnil míče Kučera a postupoval sám na Reisera, který ho skvělým zákrokem vychytal. V 60. minutě přišel zřejmě zlomový okamžik, když byl před vápnem faulován nešetrným způsobem Kratochvíl. Faulující Štěpánek obdržel žlutou kartu a k trestnému kopu se postavil Kostka. Jeho střelu přes zeď zastavila ruka Štěpánka, který obdržel během jedné minuty druhou žlutou, následovalo vyloučení a pokutový kop, který bezpečně proměnil Kostka - 1:0.

Gól domácí uklidnil a hru měli ve své moci, ale přesto se hosté do jedné gólovky dostali v 75. minutě, po trestném kopu hlavičkoval Hanousek vedle. Pojistku přidal Strakonice v 85. minutě. Kostka prošel do vápna, byl faulován Hanouskem a nařízenou penaltu sám proměnil a určil konečný výsledek utkání 2:0.


FK Junior Strakonice – FC Mariner Bavorovice 2:0 (0:0)

Góly: 61. a 85. Kostka (obě z pen.). Rozhodčí: Jevčák – Rinth, Landík. ŽK: 1:2 (74. Gondek - 55. Koranda, 60. a 61. Štěpánek). ČK: 0:1 (61. Štěpánek). Rohy: 4:3. Střely na branku: 7:4. Diváků: 100.

Junior: V. Reiser – Kočí, M. Šrámek, Gondek, Kalianko – Dohonyi, Kratochvíl (72. Cibulka), T. Kostka, Máška (86. Ouška) – V. Šrámek, Zušťák.

Bavorovice: Sýkora – Babka, Rottenborn, Kučera (85. Vacek), Koranda, Šafránek, Štěpánek, Jakeš (65. Hurný), Hanousek, Blažek, Řehák.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama