Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kanonáda Blatné. Ve Velešíně vyhrála 8:4!

 
středa, 13. září 2017, 12:00

Dvanáct gólů lovili brankáři ze svých sítí v utkání I. A třídy mezi Velešínem a Blatnou. Prostupnější byla domácí obrana, která za necelou hodinu inkasovala osmkrát.

Hned první minuta byla gólová na obou stranách. Blatná rozehrála výkop utkání na levý útok, kde se dostal do gólovky Křivanec, ale gólman Schneider vyrazil k Zimkovi, ten dal dlouhý pas na Papouška, který utekl obraně Blatné a zavěsil na 1:0.

V 7.minutě chybovali domácí ve středu obrany a Čadek pohodlně vyrovnal. Za dvě minuty centroval do vápna Křivanec a míč skončil v síti za překvapeným gólmanem Schneiderem  - 1:2. V 18.minutě zahrávala Blatná zpoza vápna přímý kop, míč se odrážel biliárově z nohy na nohu stojících hráčů ve vápně a Petrášek zvýšil na 1:3. Ve 22.minutě fauloval ve vápně velešínský Zimek, nařízenou penaltu proměnil Prokopec a zvýšil na 1:4 pro Blatnou.

Domácí si další příležitost vypracovali ve 24.minutě, ale hlavičku Papouška brankář Blatné chytil. Ve 34.minutě se Papoušek probil obranou hostí, byl podražen a kopala se penalta i na druhé straně. Tu Šálek proměnil a snížili na 2:4. Dvě minuty nato za překonaným Schneiderem vykopával z brankové čáry na roh Zimek. Hned po rozehrání rohu Machovským tečoval míč hlavou Šváb a ten skončil za zády překvapeného Schneidera - 2:5.

V závěru korigovali

V kanonádě pokračovali hosté i v prvních minutách druhé půle. Ve 46. a 49.minutě zastihli domácího brankáře v nedbalkách Čadek s Křivancem a navýšili skóre na 2:7. V 53.minutě zachraňoval Falc na brankové čáře střelu Čadka. V 56.minutě pronikl domácí obranou Prokopec, ale Schneider bravurně vyrazil na roh. V 58.minutě Schneider otálel s rozehrávkou, míč mu vypíchl Míka a zavěsil do prázdné branky - 2:8.

V 73.minutě se dostali ke slovu i domácí. Šváb utekl po pravé straně, nahrál na volného Šálka a ten si už věděl rady - 3:8. V 84.minutě se po sérii přihrávek Šálka s Lefanem dostal do tutovky druhý jmenovaný, ale dal vedle. Tři minuty před koncem udělal hrubku při rozehrávce i brankář Blatné, kterou potrestal Šálek a snížil na 4:8. V poslední minutě podržel domácí brankář Schneider, který zlikvidoval únik hostujícího Čadka.

„Hokej se u nás opravdu nehrál,“ poznamenal k dvanáctigólové přestřelce trenér Velešína Miroslav Lenčéš. „Stále nás trápí změny v sestavě a tím pádem i nesehranost,“ dodal.  


FC Velešín – Blatná 4:8 (2:5)

Góly: 1. Papoušek, 34. Semerád (pen.), 73. a 80. Šálek - 7. a 47. Čadek, 9. a 52. Křivanec, 19. Petrášek, 22. Prokopec (pen.), 37. Machovský, 58. Míka.

Sestava Velešína: Schneider – Zimek, Pomije, Trummer (46. Čulík), Šváb - Trestr, Falc, Šálek, Lefan -  Papoušek (65. Rameš), Semerád (85. Škuta). Trenér Miroslav Lenčéš.   

Napsal(a) Redakce | Foto Zdeněk Formánek