Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Větřní jen snížilo náskok produktivních Bavorovic

 
úterý, 12. září 2017, 09:55

Pro fotbal ideální počasí přineslo bojovný a kvalitní výkon obou mužstev s mnohem lepší produktivitou domácího týmu. Zatímco mladík Řehák uhlídal zkušené Weinharda s Peťulem, bavorovický hrot Smékal dostal budějovický celek do slibného vedení. Ve druhé části nažhavení Bavorovičtí i bez zraněného střelce prvních dvou branek náskok navýšili na čtyřbrankový, aby hosté v závěru korigovali gólem ze značky pokutového kopu a povedenou střelou z dálky.

Začátek patřil hostům a hned ve třetí minutě kryl Sýkora gólový pokus z deseti metrů. Po čtvrthodině hry kopal Štěpánek rohový kop, na nějž si vyskočil nejvýše Smékal a poprvé rozvlnil síť. Kolem dvacáté minuty nejdříve Jakeš těsně minul klec parádní střelou ze třiceti metrů, poté se ocitl sám před Pavelkou Babka, ale dostal z úhlu a nakonec brejk Větřní skončil na levé tyči domácí branky. Čtyři minuty před přestávkou nechali hosté volný prostor Smékalovi, který se v konečné fázi proháčkoval na dostřel a z úhlu prostřelil brankáře na přední tyč.

Tempo nepolevilo ani po pauze a opět důraznější se zdáli domácí borci. Nejdříve se prokličkoval Blažek celou obranou a s gólmanem obstřelil těsně i bránu, po hodině hry Pavelka pouze vyrazil Šafránkův trestný kop a pro Štěpánka nebyl problém dorazit mičudu do cíle potřetí. V 70. min. centroval Kučera, Koranda narazil Blažkovi a ten nádherně z 12 metrů vymetl pavučinu v šibenici.

Zanedlouho byla po právu odpískána penalta na druhé straně a Gutheis nadvakrát snížil. Mezitím naskočil do hry novic Marek Procházka (19) a ukázal, že by mohl být posilou pro domácí ofenzivu. Nejprve neohroženě postupoval od středu hřiště a jeho lob přes gólmana jen těsně minul cíl, tři minuty před ukončením utkání nebezpečně prověřil mrštnost hostujícího brankáře petelicí z osmnácti metrů. Konečný účet podtrhl Weinhard centrem od boční lajny, který zapadl o tyč do saku.

V domácím týmu hráli nadstandard v podstatě všichni borci na trávě, rezervy jsou ještě v přihrávce. Smékal do zranění splnil přesně to, s čím do Bavorovic přišel, obrana dirigovaná výborným Hanouskem držela až do poslední čtvrtiny čisté konto a hráči v halvu drželi krok se zkušenějšími hosty.


FC Mariner Bavorovice – SK Větřní 4:2 (2:0)

Branky: 16. a 41. Smékal, 59. Štěpánek, 70. Blažek – 73. Gutheis (pen.), 87. Weinhard. Rozhodčí: Novotný - Ťupa, Landík. ŽK: 0:3 (30. Ginzel, 48.  Peťule, 66. Žilavý). Střely na bránu: 10:7. Mimo: 8:6. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:7. 50 diváků.

Bavorovice: Sýkora – Řehák, J. Hanousek, Rottenborn, Koranda – Štěpánek (81. Klíma), Blažek, Šafránek, Jakeš (70. Procházka) – Babka, Smékal (46. Kučera). Trenér P. Smejkal.

Větřní: Pavelka - Poláček, Žilavý, Ginzel, Vnuk – Dvořák (46. Cifreund), Skok (80. Sukdolák), Peťule (72. Kotlár), Podskalský (54. Bordáč) – Gutheis, Weinhard. Hrající trenér Ginzel.

Napsal(a) (bv)