Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnov vyprovodil béčko Milevska pětibrankovým přídělem

středa, 30. srpna 2017, 12:55

Po zbytečné prohře v úvodním kole v Hrdějovicích chtěli domácí fotbalisté na vlastní krásné hrací ploše získat všechny tři body a to se jim také po velmi dobrém výkonu především v prvním poločase podařilo. Hosté přijeli do Chýnova pouze se třinácti hráči (ve stejnou hodinu hrál v KP jejich A-tým zápas doma s Protivínem) a po celé utkání jen s velkými potížemi odolávali lavinovitým a nápaditým útokům domácích.

Skóre zápasu se poprvé měnilo již v 7 .min., kdy se dostal k odraženému míči domácí Král a poprvé prostřelil mladého Máru v brance hostů (1:0). Poté se valil jeden útok za druhým na milevskou branku, ale velké šance Štillera a dvakrát Práška zůstaly nevyužity.

Až ve 27. min. zahrával prudký střílený rohový kop dobře hrající Prášek a jeden z milevských obránců hlavičkoval prudce a přesně, ale bohužel pro hosty do vlastní sítě… Branka byla připsána Práškovi (2:0). Ve 34. min. se zrodila určitě nejhezčí akce zápasu, kdy putoval míč na jeden dotyk po ose Král, Vl. Hruška, Prášek a třetí jmenovaný zakončoval do prázdné branky (3:0). Z hlediště se pak ozval zasloužený potlesk domácích příznivců a pochvalné řeči fanoušků, že by se jim to takhle líbilo…

A to ještě nebylo v prvních 45. minutách od domácích vše, neboť těsně před pauzou zahrával další rohový kop Prášek a jeho střílený centr usměrnil prudkou hlavičkou do branky nekrytý Štiller (4:0) a hosté byli rádi, že je sudí Brych poslal do šaten spolu s domácími hráči na poločasovou přestávku…

Pátý úder přišel po přestávce

Ve druhé půli se milevští hráči ani nestačili rozkoukat a již ve 48.min. obdrželi pátý gól, když se pohotovou dorážkou prosadil po Doubravově trestném kopu Král (5:0). Po páté brance domácí evidentně ubrali v tlaku na hostující branku, trenér Holota poslal postupně do hry mladé hráče, kteří ještě v loňském ročníku nastupovali za dorostenecký celek, ale ti se již gólově prosadit nedokázali. I když šance F. Zadražila nebo L. Havlíka po gólu přímo volaly.

Lehce zraněnou oporu domácích ze zápasu v Hrdějovicích Václ. Hrušku nechal trenér odpočívat, aby byl plně k dispozici na další náročné zápasy. Hosté za celý zápas vystřelili pouze dvakrát na branku domácího Průši, který se stal jednotkou v brance domácích po odchodu dlouholeté opory R. Basíka do Pacova, ale ani na čestný úspěch to nestačilo, i když šance nestárnoucího Masopusta v 70.min. byla více než stoprocentní. Mimochodem tento milevský veterán měl v Chýnově na hrací ploše kolem sebe jen samé mladíky...

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „Dnes jsme si vytvořili celou řadu gólových šancí a mohli jsme zatížit konto soupeře ještě více brankami. Vyzdvihl bych především aktivně hrajícího Práška, který dnes podal výborný výkon. Ve druhém poločase pak dostali příležitost mladí hráči a utkání se v závěrečné půlhodince již jen dohrávalo. Nyní nás čekají dva hodně těžké zápasy, a to v Trhových Svinech a doma s ambiciózním Lomem a na oba se musíme dobře připravit.“

FC Chýnov - FC ZVVZ Milevsko B 5:0 (4:0)

Góly: 7. a 48. Král, 27. a 34. Prášek, 44. Štiller. Rozhodčí: Brych - Formánek, Pánek. Delegát: Brož. ŽK: 1:3. Rohy: 12:1, 120 diváků.

Chýnov: Průša – Mareš, Zítek, Doubrava, J. Hruška – Král, Mládek, Prášek (67. L. Havlík), Vl. Hruška (57. D. Havlík) – Štiller (80. Petrů), O. Hladík, (55. F. Zadražil). Trenér P. Holota.

Milevsko B: Mára – Petřík, Mácha, Masopust, Hrubec (46. Hejl) - Milaberský, Bareš (79. Komárek), Pinc, Charypar – Csanda, Brož. Trenér J. Jordán.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 

Reklamní sdělení

Reklama