Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bavorovice nezvládly derby v Týně

 
úterý, 29. srpna 2017, 13:05

V derby se domácí ujali hned první střelou vedení, ale hosté nerezignovali a vyrovnali hru i průběžný stav. Před přestávkou týnští hráči potrestali hrubku v obraně a těsně po pauze se rozhodlo o osudu zápasu. Bavorovičtí nevyužili stoprocentní šanci a z protiútoku inkasovali potřetí. Od tohoto okamžiku se z hostujícího celku vytratila bojovnost a odhodlání a domácí ovládli hřiště.

Nedlouho po úvodním hvizdu Týnští nebezpečně zaútočili a volný Plojhar se trefil povedenou střelou z dvaceti metrů. Domácí byli nadále nebezpečnější, ale ve 20. minutě srovnal Smékal, který hlavičkoval do břevna a vzápětí rozvlnil síť dorážkou. Po půlhodině hry znovu Smékal vybídl Hurného, ale ten z malého vápna pouze hlavičkoval do náruče ležícího brankáře Valtra.

V závěru půle fotbalisté z Týna roztočili v útočné zóně kolotoč, kdy nejdříve Sýkora chytil gólovou střelu, vzápětí nestačil na Lukešovo dotlačení balonu do sítě a nakonec z další vyložené šance skončila meruna na břevně.

Hned po příchodu z kabin se řítil na domácího brankáře Smékal, ale místo jeho obstřelení volil nesmyslnou kličku a ztroskotal na něm. Ochránce týnské svatyně rychle rozehrál a brejk do otevřené obrany zakončil Stoklasa. O deset minut později v podobné situaci si Houska dovolil dokonce blafák na brankáře a zakončení do prázdné branky.

Psychicky nahlodaní hosté zcela vyklidili pole a ani s fyzičkou na tom nebyli nejlépe. Domácí stupňovali převahu a v předposlední minutě završili debakl Stoklasou, kterému nahráli do vyložené příležitosti sami zmatení hráči hostů.


FK Olympie Týn nad Vltavou – FC Mariner Bavorovice 5:1 (2:1)

Branky: 47. a 89. Stoklasa, 4. Plojhar, 38. Lukeš, 58. Houska – 20. Smékal. Rozhodčí: Tauber - Krotl, Hnilička. Delegát: Hoch. ŽK: 78. Plojhar, 86. Meidl – 31. Blažek, 78. Smékal, 81. Šafránek. Diváků: 177.

Týn: Valtr – Lukeš, Brom, Šálený, Meidl – Liška (61. Dvořák), Tupý, Plojhar, Stoklasa – Vařil, Houska (83. Novotný). Trenér Orlíček.

Bavorovice: Sýkora – Trnka (46. Koranda), J. Hanousek, Rottenborn, Řehák – Hurný (68. Štěpánek), Šafránek, Blažek, Kučera (78. Klíma) – Smékal, Babka (46. Jakeš). Trenér Franěk.

Napsal(a) (bv) | Foto Petr Vlasák