Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nejčastějšími dodavateli gólů v A třídě byli Tomáš Nebeský a Jan Kromka

 
sobota, 3. prosince 2016, 13:40

Zimní přestávka dává prostor statistikám. Jihočeský fotbal spočítal, kdo byl nejpilnějším střelcem branek ve druhé nejvyšší krajské soutěži. Nejčastěji se během podzimu skloňovala jména Tomáše Nebeského a ostříleného snajpra Jana Kromky.

Rekordních sedmnáct gólů, nejvíce v krajských soutěžích, si v podzimních třinácti zápasech I. A třídy připsal na své konto novovčelnický útočník Tomáš Nebeský. Potvrdil, že jeho střelecký triumf při postupu z B třídy (23 gólů) nebyl náhodný. O branku méně (16) vstřelil kapitán exkrajských Dražic Jam Kromka.

Oba útočníci vládnou střeleckým tabulkám obou skupin a také jejich mužstva zaslouženě přezimují na prvních místech. U N. Včelnice je postavení o to překvapivější, neboť je nováčkem soutěže.

Ve skupině A obsadili první tři místa hráči suveréna první poloviny. Trio Kromka, J. Štecher a Stuchlík zaznamenalo 37 z celkových 45 branek Dražic. Třetí nejlepší brankový průměr (0,7 na zápas) má prachatický talent Matyáš Babka. Nastoupil desetkrát a dal sedm gólů. Mínusem je nasbíraných sedm žlutých a jedna červená karta. Zajímavostí ve střelecké tabulce je účast brankáře Bernartic Tomáše Fučíka. Pětkrát neomylně proměnil pokutové kopy a je nejlepší střelcem loni druhého Sokola.

S pětigólovým náskokem si drží Tomáš Nebeský (23 let) odstup od druhého Rudolfa Weinharda. Vytříbený technik táhl Větřní ke klidnému podzimu. V deseti utkáních se prosadil ve dvanácti případech. Průměr gól na zápas drží veselský Tomáš Frejlach, jenž tři podzimní duely vynechal. Pověst kanonýra zčásti naplnil Vlastimil Bašta. Prosazoval se už v krajském přeboru za Rudolfov, minulou zimu se vrátil neúspěšně zachraňovat mateřskou H. Stropnici v B třídě a v létě si jeho služby zajistily Nemanice.


NEJLEPŠÍ PODZIMNÍ STŘELCI V I. A TŘÍDĚ

SKUPINA A
16 - Jan Kromka, 13 - Jiří Štecher, 8 - Lukáš Stuchlík (vš. Dražice), 7 - Michal Mišiak (Blatná), Matyáš Babka (Prachatice), Václav Hoffmann (S. Ústí), 6 - Daniel Brom (Týn), Jakub Varyš (Vodňany), Václav Pankratz (Vimperk), Jan Pouzar (N. Ves-Brloh) František Lorenc (Met. Tábor), Aleš Kutner (S. Ústí), Tomáš Houska (Týn), 5 - Pavel Škopek (Prachatice), Martin Fischer (N. Ves-Brloh), Josef Brom (Týn), Václav Hruška (Chýnov), Dominik Šmíd (S. Ústí), Miroslav Suchan (Milevsko B), Jaroslav Volmut (Vodňany), Tomáš Fučík (Bernartice)

SKUPINA B
17 - Tomáš Nebeský (N. Včelnice), 12 - Rudolf Weinhard (Větřní), 10 - Tomáš Frejlach (Veselí), 9 - Vlastimil Bašta (Nemanice), 8 - Jaroslav Příhoda (Čt. Dvory), Michal Granov (Dobrá Voda), 7 - Petr Gutheis (Větřní), Filip Rozkošný (Velešín), 6 - Lukáš Balogh (Planá), Daniel Petr (Velešín), Petr Kindermann (Slavia ČB), Pavel Janeček (Čt. Dvory), 5 - Stanislav Pacholík, Marek Petráš (oba N. Včelnice), Patrik Raab (Čt. Dvory), Tomáš Choutka (Loko ČB), Jiří Havel, David Frühauf (N. Bystřice)

Napsal(a) Michal Průcha