Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko zahájilo přípravu, v kabině dominuje mládí

 
pondělí, 19. června 2017, 13:28

Když se v pondělí sešli hráči druholigového FC MAS Táborsko v kabině stadionu v táborské Kvapilově ulici na začátku letní přípravy, mohli na vlastní oči vidět, jak se na bývalé umělce seká nový přírodní trávník. Právě tady by měl tým, který byl dlouhá léta spojen s lesním areálem Soukeník v Sezimově Ústí, hrát Fortuna národní ligu.

Výkonný ředitel Tomáš Samec hráčům sdělil, že vedení klubu intenzivně pracuje na úpravách stadionu podle licenčního manuálu. Pomůže k tomu i desetimilionová dotace ze strany města Tábor. „Děláme vše pro to, abychom se ze Soukeníku přesunuli sem. Během měsíce a půl nás čeká hodně stavebních úprav,“ uvedl Tomáš Samec.

Trenér Roman Nádvorník přivítal sedmadvacet hráčů, ale už dopředu avizoval, že v kádru jich zůstane dvacet. V úvodním proslovu trenér zdůraznil, že příprava bude velmi tvrdá. „Budeme vás v přípravě bedlivě sledovat, kdo nebude pracovat naplno, skončí,“ zvedl varovný prst hlavní trenér.

Mužstvo kolem zkušených hráčů Michala Tomy, Jakuba Navrátila, Elvista Cikua či Martina Kučery výrazně omladí. V pondělí se na srazu objevila řada mladíků včetně domácích odchovanců: Marek Novák, Vojtěch Kostka, Michal Mácha, Filip Vysušil a dva dorostenci z ročníku 2000 Adam Zadražil (gólman) a Leoš Vozihnoj.

Ze známějších jmen na přestup přichází záložník Václav Prošek, odchovanec Slavie Praha, který v první lize nastoupil ke 26 zápasům. Naposledy působil ve slávistické juniorce. K dalším hráčům, kteří jdou do přípravy, patří útočník Pavel Vandas (Viktorie Jirny), reprezentant U19, záložník Jakub Kopřiva (Viktorie Plzeň), obránce Josef Jakab (Slavia Praha), ve středu má dorazit obránce Michal Hell (Králův Dvůr). O místo v kádru se budou ucházet i dva hráči z území bývalé Jugoslávie. Nováčků je celá řada, ale ne každý v mužstvu zůstane i pro mistrovskou soutěž.

Velký pohyb v kádru vypíchl i předseda dozorčí rady klubu Ladislav Novotný. „Řadě hráčů skončily smlouvy, skončil i generální sponzor klubu. Klub stojí na novém začátku a mladí hráči mají o to větší šanci hrát druhou ligu za Táborsko. Hráče, kteří přicházejí, si vybral trenér Nádvorník, což je pro nás záruka, že mají sportovní kvalitu,“ sdělil Ladislav Novotný.

Změny hlásí i realizační tým. Novým asistentem trenéra je syn bývalého hráče Bohemians Zdeněk Koukal, ročník 1984, který v I. lize odkopal 135 duelů. Vedoucí mužstva se stala bývalá masérka Petra Kupsová.

Na Táborsko v přípravě čekají kvalitní soupeři. Už v sobotu 24. června nastoupí na turnaji O pohár města Sezimovo Ústí na stadionu Sokolu proti SC Znojmo. Zápas začne ve 14.30 hod. Druhou dvojici tvoří domácí Sokol a Dynamo České Budějovice. Ve středu 28. června čeká na Táborsko v Písku od 17 hod. FK Teplice. V sobotu 1. července přivítá v Táboře na Svépomoci od 17 hod. 1. FK Příbram. V úterý 4. července na pražském Strahově od 10.15 hod. poměří síly se Spartou. Další plán přípravy klub doplní.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle