Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vlašim potvrdila jarní formu a přestřílela Táborsko 5:3

 
neděle, 21. května 2017, 21:22

Osm branek viděli v neděli vpodvečer diváci na stadionu Soukeník ve 29. kole Fortuna národní ligy. Táborsko podlehlo Vlašimi 3:5. Trenéři obou mužstev dali příležitost hráčům širšího kádru, kteří měli možnost se předvést. Podle toho dění na hřišti vypadalo, z obou stran se totiž hrál svižný, kombinační a pohledný fotbal. Táborsko do poločasu bylo o něco více na balonu, jeho hráči byli častěji v akci, ale Vlašim hrozila ze stran, neboť její krajní záložníci Reiter a Kučera jsou velice pohybliví.

Ostatně právě po Reiterově akci šli už ve 12. minutě hosté do vedení, když si Reiter křikl o míč, zatáhl to po straně a z jeho centru pak Hadaščok po skrumáži překonal Tomu na 0:1.

Fotbalisty FCT inkasovaný gól nesrazil a ke konci první půlhodiny zápasu po zásluze dokázali srovnat, když si na centr z levé strany naskočil Kučera a výstavní hlavičkou poslal míč do horního růžku Giangovy brány.

Ve druhé půli se s brankami roztrhl pytel. Bohužel pro domácí víc gólů nastřílela Vlašim – a to ještě Toma v bráně Táborska čaroval a dvě tři šance chytil... V 58. min. dal střídající Vyhnal zblízka na 1:2, poté sice Džafič po chybě gólmana Gianga, jenž podběhl míč, dal v 69. min. na 2:2, ale už čtyři minuty nato nezachytil Toml dlouhý pas, nechal se předběhnout Jeslínkem a ten dal na 2:3. Šest minut před koncem Vyhnal z přímého kopu z 20 metrů přes zeď dal na 2:4 a vzápětí Hadaščok až na 2:5. V 90. min. po trestném kopu Navrátil tečoval na konečných 3:5.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Věděli jsme, že k nám přijede soupeř, který má gólový apetit. Zvolili jsme proti něm taktiku hrát vysoký presink, napadat ho, aby se nedostával do mezihry. Do 70. minuty, dokud jsme měli síly, nám to vycházelo. Do té doby byl zápas vyrovnaný. Pak nám ale ve hře začala vznikat okénka a Vlašim nás za to trestala. Výsledek je spravedlivý, Vlašim byla o dva, tři góly lepší. Odmítl jsem hrát proti Vlašimi defenzivně, nejsem zastáncem defenzivního fotbalu, šli jsme si to rozdat. Někteří hráči Vlašimi, jako třeba Reiter, mají ale prvoligovou formu a těžko se brání.“

Hodnocení trenéra Vlašimi Petra Havlíčka: „Jsem moc rád, že jsme utkání zvládli, protože to byl těžký zápas. Táborsko je kvalitní soupeř. Projevilo se na nás, že jsme měli v nohách čtvrteční dohrávku v Budějovicích. Některé branky, které jsme dnes dostali, bychom asi v obvyklé sestavě neobdrželi. Také mě mrzí, že jsme řadu šancí ještě neproměnili. Byl to skutečně těžký zápas, byť je výsledek 3:5.“

FC MAS Táborsko – FC Sellier & Bellot Vlašim 3:5 (1:1)

Branky: 29. Kučera, 69. Džafić, 90. Navrátil – 12. a 88. Hadaščok, 58. a 84. Vyhnal, 73. Jeslínek. Rozhodčí: Ardeleanu – Kubec, Kožár. ŽK: Kučera, Nešický. Diváci: 467.

Táborsko: Toma – Souček, Navrátil, Toml, Klusák – Kalvach (74. Peterka) – Presl (62. Džafić), Kučera, Nešický, Mršić – Dordević (62. Musiol).

Vlašim: Le Giang – Kadlec (83. Vrána), Wiesner, Duga (73. Tarczal), Kulhánek – Kučera (54. Vyhnal), Reiter, Hašek, Štochl – Jeslínek, Hadaščok.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle