Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko hlásí druhou letní posilu: zálohu vyztuží Jakub Kopřiva

 
pondělí, 30. května 2022, 13:07

Tábor – Po třech letech se do druholigového kádru FC MAS Táborsko vrací plzeňský odchovanec Jakub Kopřiva, který v modrobílém dresu strávil sezónu 2018/19. Jihočeský klub se středním záložníkem podepsal smlouvu na dva roky. Po nigerijském stoperovi jménem Musa Itopa se jedná o druhou letní posilu klubu z města nad Jordánem.

Ředitel FCT Martin Vozábal ke kontraktu s hráčem uvedl: „Jakubovi bylo nedávno 24 let, patří ke střední generaci fotbalistů, která je pro mužstvo důležitá. Jakub je ambiciózní fotbalista, cítím z něj, že chce sebe i klub posunout."

Jakub Kopřiva naposledy působil v 1. SK Prostějov, kde hrál od léta 2020. V sezoně 2020/21 byl nejlepším střelcem týmu Prostějova s 8 góly. Dokonce se dostal do TOP sestavy dotčeného ročníku F:NL.

Předtím ještě Jakub stihl roční angažmá v Sokolově. Syn bývalého stopera Plzně a Bohemians Luďka Kopřivy (* 1963) v jednom z dřívějších rozhovorů řekl, že mu v sestavě nejvíce sedí klasická "osmička" neboli záložník box-to-box. Ve světovém fotbale na tomto postu hráli např. Xavi nebo Steven Gerrard, což je ostatně Jakubův vzor.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC Táborsko