Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Poslední domácí duel proti Žižkovu rozhodl Tijani

 
čtvrtek, 12. května 2022, 10:04

Tábor – Jubilejní desátou výhru v tomto ročníku získal A tým FC MAS Táborsko v posledním domácím zápase proti FK Viktoria Žižkov, soupeři, který opouští druhou ligu.

V duelu, v němž kromě tří bodů a prestiže o nic nešlo, padl pouze jeden gól do sítě mladičkého žižkovského brankáře Myšky. Táborsko v 19. minutě zahrávalo rohový kop, hlavička Vozihnoje skončila na břevně, ale pohotový Tijani míč dorazil – 1:0. Tijani má na kontě devět branek.

Už předtím se mohl mezi střelce zapsat Holiš, který po brejku postupoval na branku, pěkně mu nabíhal Javorek, ale Holiš vzal vše na sebe a branku netrefil. Domácí měli i další příležitosti. Když se prohodili záložníci Vozihnoj a Kosek, právě Kosek se zprava dvakrát dostal do gólových pozic, ale ani jedna mu nevyšla.

Viktoriáni byli nejblíže k vyrovnání v nastavení prvního poločasu. Súkenník natáhl ke střele, jenže spolehlivě chytající Zadražil dokázal balon vytlačit na tyč.  

Ani ve druhém poločase se Táborsku nedařilo přidat gólovou pojistku, a tak viselo ve vzduchu, jestli červenobíle pruhovaný Žižkov náhodou nevyrovná. Nestalo se. Modrobílí si vypracovali dvě velké šance v 58. a 75. minutě, obě bez úspěchu.

Táborsko na vysněné šesté místo už nedosáhne. Aktuálně mu patří v tabulce 8. místo, které pojede následující sobotu hájit do Brna na půdu postupující Zbrojovky.

FC Táborsko - FK Viktoria Žižkov 1:0 (1:0)

Branky: 19. Tijani. Rozhodčí: Hanousek – Šimáček, Novák. ŽK: 37. Osmančík, 84. Kopičár (oba Žižkov). Diváci: 569.

Táborsko: Zadražil – Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Holiš, Javorek – Vozihnoj (64. Šplíchal), Krch (64. Liepa), Kosek (74. Mach) – Tijani (84. Thioub).

Žižkov: Myška – Súkenník, Gabriel, Žežulka (46. Aggoun), Jankovský (75. Nabijev) – Osmančík, Kopičár, Sixta (82. Richter), Reteno (46. Muleme) – Vandas, Voltr (46. Novák).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle