Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko odjelo ze Slezska bez bodů, porážka mrzí

 
sobota, 2. dubna 2022, 21:38

Třinec - Osm utkání v řadě už nevyhrál FC MAS Táborsko ve Fortuna: Národní lize. V sobotu dopoledne podlehl venku Třinci 3:1. Zápas v neprospěch Jihočechů rozhodla krátká časová epizoda mezi 65. a 67. minutou: hosté udělali fatální chyby v rozehrávce, domácí hráči těchto zaváhání využili a duel přiklonili na svou stranu.

Táborsko určitě nebylo bez šance bodovat, jenže nejprve brzy inkasovalo po rohovém kopu a chvíli mu trvalo, než se dostalo do hry. Kromě vstřeleného gólu na 1:1 mělo Táborsko v obou poločasech šance na skórování (Robakidze, Kosek, resp. Tijani, Krch), ale procento úspěšnosti gólového zakončení má Táborsko velmi nízké. V tom se musí zlepšit. Výjimkou byla 51. minuta, kdy se prosadil Kosek po přihrávce Tijaniho. Na body v Třinci jeden vstřelený gól hostům nestačil.

Táborsko teď čekají dva zápasy doma: v úterý 5. dubna se Spartou B a v pátek 8. dubna s Opavou.

Hodnocení trenéra FCT Sergejse Golubevse: "Do prvního poločasu jsme nastoupili trochu nekoncentrovaní. Inkasovali jsme v 5. minutě po standardní situaci. Budeme si analyzovat, proč se tak stalo. Začátek zápasu se nám tedy nepovedl, bylo složité se na těžkém terénu rychle vrátit do hry. Pak jsme začali hrát dobře, vypracovali jsme si šance, ale bohužel do šaten jsme šli za nepříznivého stavu 1:0. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně, tlačili jsme se do útoku, dali jsme pěkný gól. Za stavu 1:1 jsem věřil v bodový zisk, ale nevyvarovali jsme laciných dětských chyb při rozehrávce, soupeř toho využil a dvakrát nás potrestal. Druhou hlavní příčinu porážky vidím v tom, že nedokážeme realizovat naše šance tak, abychom dali více gólů. Z administrativních důvodů nemohl nastoupit Bezpalec, nehrál ani Mach, který možná bude k dispozici proti Spartě B."

FK Fotbal Třinec - FC MAS Táborsko 3:1 (1:0)

Branky: 5. Dedič, 65. Omasta, 67. Kania - 51. Kosek. Rozhodčí: Szikszay - Slavíček, Poživil. ŽK: Javůrek, Hýbl - Robakidze. Diváci: 176.

Třinec: Hasalík – Bolf, Foltyn, T. Ba, Javůrek (90. Szewieczek) – Omasta, Machuča (83. Hýbl), Habusta, Kania (83. Bedecs) – Juřena (89. Petráň), Dedič.

Táborsko: Zadražil – Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Vozihnoj (62. Provazník), Javorek, Liepa (76. Žížek), Kosek – Robakidze (58. Krch), Tijani (76. Svatek).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FK Fotbal Třinec