Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko získalo výraznou trenérskou posilu, SCM povede zkušený Karel Krejčí

 
pondělí, 17. ledna 2022, 17:57

Táborsko – FC MAS Táborsko získalo do svých trenérských řad výraznou posilu. V pondělí 17. ledna 2022 podepsal smlouvu 52letý zkušený trenér Karel Krejčí, který naposledy vedl českou reprezentaci do 21 let. V FC MAS Táborsko bude Karel Krejčí vykonávat funkci šéfa Sportovního centra mládeže (SCM).

Rodák z Karviné chce jihočeskému klubu pomoci rozvíjet hráčské talenty. Nadále ho láká především koučovaní v rámci seniorského fotbalu, aktuálně však chce zůstat v pracovním nasazení v klubu, jehož práce a především pak práce s mládeží si váží.

S nástupem do funkce poskytl Karel Krejčí následující vyjádření: „Těším se do práce a vážím si toho, že jsme se s Táborskem rychle domluvili na spolupráci zajímavé pro obě strany. Není to otázkou peněz, ani délky smlouvy. Chybí mi denní fotbalová náplň, tenhle sport je pro mě v dobrém smyslu závislostí. Táborsko velmi dobře znám, oceňuji jeho dlouhodobou poctivou práci, velmi dobře se znám s lidmi v klubu. V aktuální roli budu moct využít zkušenosti z předchozích angažmá, bude se jednat o kombinaci manažerské i trenérské a metodické činnosti. Nepřicházím předělávat systém výchovy Táborska, mou pozicí bude dodání dalšího názoru a možností dílčích vylepšení na krátkodobé i dlouhodobé bázi.
Nadále pro mě zůstává prioritou trenérské řemeslo. V tomto směru jsem byl k vedení Táborska absolutně upřímný a velmi si cením férového přístupu z jejich strany. V zimě jsem řešil dvě konkrétní zahraniční nabídky, které z různých důvodů nedošly až k podpisu smlouvy. Uvidíme, co přinese budoucnost, nyní se těším na dennodenní práci v Táborsku.“

Ředitel FC MAS Táborsko Josef Holub ocenil aktivní přístup člena správní rady Ondřeje Dvořáka, který se s Karlem Krejčím zná. „Požádal ho, aby nám předal svoje zkušenosti. Jsme přesvědčeni, že Karel Krejčí pomůže nejen našim hráčům, ale i trenérům,“ uvedl Josef Holub.

Trenér Karel Krejčí (*1968) působil jako asistent Pavla Vrby ve Viktorii Plzeň v letech 2011-13, v lednu 2014 se stal Vrbovým asistentem u české reprezentace. Od srpna 2015 do května 2016 byl hlavním koučem Plzně. V únoru 2017 začal pracovat u mládežnických reprezentací ČR, vedl nejprve tým do 20 let a od února 2019 do června 2021 byl trenérem U21.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Tisková zpráva | Foto FC MAS Táborsko