Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dva zásahy Málka v závěru duelu exportovaly body do Líšně

 
pondělí, 18. října 2021, 16:17

Tábor – A tým FC MAS Táborsko se po reprezentační pauze v domácím zápase s Líšní moc snažil o další výhru, narazil však na zkušeného, takticky vyzrálého soupeře, jehož defenziva se přetěžko překonávala. Jihočeši nastoupili bez vykartovaných hráčů Bouly, Tijaniho a Holiše. Svěřenci trenéra Miloslava Brožka podali velmi poctivý výkon, na body to však nestačilo.

Táborsko v první půli mělo spíše pološance než vyložené příležitosti (Kopečný, Plachý). Líšeň nepotrestala protiútokem chybu Ichy.

Utkání pomalu spělo k remíze, zvláště když v 72. minutě Pecháček skvěle vychytal otočku Kučery. Proti smíru byl líšeňský Málek, který nejdříve zakroutil trestný kop k levé tyči a pak proměnil penaltu za faul na rohu velkého vápna.

FC MAS Táborsko bude hrát opět doma v neděli 24. října proti Prostějovu.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Pro nás to byl zvláštní zápas. Viděli jsme především taktické utkání. Líšeň velmi dobře bránila, moc nás do šancí nepouštěla. Zkoušeli jsme to v prvních deseti minutách třikrát. Mezi 25. a 30. minutou jsme se chtěli prosadit ze standardek. Ve druhém poločase jsme se snažili zápas překlopit na svou stranu. Kolem 70. minuty jsme však měli tři, čtyři ztráty míčů, ztratili jsme tempo. Soupeř mohl v té době skórovat, ale podržel nás Pecháček. Líšeň svou zkušeností utkání zvládla, předvedla zodpovědný výkon. Je škoda, že jsme nebyli schopni udržet kvalitu v mezihře až do konce střetnutí. Myslím si, že jsme byli do 70. minuty lepším týmem. Mrzí mě, že jsme nedosáhli alespoň na remízu. Obdrželi jsme dvě branky ze standardních situací, z trestného kopu a pokutového kopu. Závěr duelu Líšni vyšel. Rozhodla větší produktivita hostů.“

FC MAS Táborsko - SK Líšeň 2019 0:2 (0:0)

Branky: 80. Málek, 82. Málek (pen.). Rozhodčí: Proske – Bureš, Žurovec. Bez ŽK.. Diváci: 702.

Táborsko: Pecháček – de Almeida, Rydval (86. Lazarčik), Navrátil, Tusjak – Kopečný (83. Vozihnoj), Icha, Drozd (83. Havrda), P. Plachý (83. Rafa) – Čapek, Provazník (86. Šplíchal).

Líšeň: Veselý – Pašek, Jeřábek, Ševčík, Lutonský – Kučera, Matocha (87. Otrísal), Bednář (77. Ulbrich), Málek, Rolinek – Zikl (90. Chwaszcz).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková