Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Letenští mladíci využili svůj potenciál a porazili Táborsko 4:1

 
pondělí, 30. srpna 2021, 17:42

Praha/Strahov – Porážku 1:4 si odvezl A tým Táborska z pražského Strahova. Mladíci ze Sparty B plně využili svůj potenciál a také chyb v defenzivě Táborska a zápas výsledkově ovládli.

Neznamená to ale, že by Jihočeši byli úplně bez šancí. Jednak v samotném závěru vstřelili gól útěchy na 4:1 a jednak nastřelili Navrátilem hned v úvodu břevno a v 58. minutě Boula neproměnil pokutový kop. „Za stavu 2:0 jsme se mohli penaltou vrátit do zápasu, nestalo se. Pak už jsme hráli s hodně otevřenou obranou, do níž Sparta B podnikala protiútoky a prokázala svou ofenzivní kvalitu. Šikovnost sparťanů je velká a my jsme jim umožnili, aby ji naplno ukázali. Mrzí mě první dva inkasované góly, které byly výsledkem pasivity. Kupili jsme chyby. Když dostanete v utkání čtyři góly, nemůžete v defenzivě hledat pozitiva," uvedl trenér FCT Miloslav Brožek.

Podle něho je třeba zápas správně vyhodnotit. Zda byla Sparta B tak dobrý soupeř, nebo se Táborsko špatně připravilo?

Trenér Táborska je názoru, že tři výhry nad Příbramí, Vlašimí a Vyškovem byly tak trochu nad plán. „Nemůžeme říct, že jsme od jara udělali takový progres, že z týmu, který hrál o záchranu, budeme hrát ve špičce tabulky. Naším cílem je klidný střed tabulky,“ míní Miloslav Brožek.

Do útoku trenér postavil oproti minulým zápasům Mirandu a Tijaniho. Proč? „Produktivita v předchozích dvou zápasech nebyla naší silnou stránkou. Rafa Miranda prokázal, že je to velmi dobrý hráč. Tijani nám hodně pomohl ve Vyškově a svou šanci si zasloužil. Bohužel už v 5. minutě viděl žlutou kartu, což limitovalo jeho výkon a o poločase jsme ho stáhli,“ vysvětlil Miloslav Brožek.

Jeho tým teď využije reprezentační pauzy, aby se dobře připravil na domácí zápas s Třincem (12. září), který bude mít slavnostní a charitativní ráz.  

AC Sparta Praha B - FC MAS Táborsko 4:1 (2:0)

Branky: 20. Gabriel, 25. Kozák, 82. Schánělec, 89. Vácha – 90. Matoušek. Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Vyhnanovský. ŽK: 57. Vitík, 77. Ambler – 5. Tijani, 65. Icha, 72. Brabec, 78. Kopečný. Diváci: 423.

AC Sparta B: Kotek – A. Gabriel, Vitík, Piško, Dudl – Patrák (56. Ambler), Pudhorocký (86. Šimáček), Jonáš, Ryneš – Sejk (86. Vácha), Kozák (72. Schánělec).

Táborsko: Pecháček – Almeida (84. Rydval), Navrátil, Holiš, Tusjak – Vozihnoj (46. Kopečný), Icha (80. Drozd), Boula, Plachý (66. Provazník) – Tijani (46. Matoušek), Miranda
Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková