Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Luboš Tusjak po letech opět bude hrát za Táborsko

 
čtvrtek, 4. března 2021, 18:31

Tábor – Dobří holubi se vracejí. Levý obránce Luboš Tusjak se po dlouhých letech vrací do FC MAS Táborsko. Bude tu hostovat z Viktorie Žižkov.

Odchovanec Slavie Praha v Táborsku už dvakrát působil, a to na podzim 2013 a v sezoně 2014/15. Jeho tehdejšími spoluhráči byla známá jména: Benjamin Traoré, Roman Potočný, Aleš Nešický, Ondřej Šiml, Vojtěch Přeučil, Jan Šimák, Petr Javorek, Martin Sladký, Josef Divíšek, Elvist Ciku aj. „Samozřejmě si to vybavuji, měli jsme skvělou partu, hrálo se ještě v Sezimáku, trénoval nás Roman Nádvorník, Petr Frňka, Radim Nečas. Dařilo se nám,“ vzpomíná 29letý zkušený fotbalista, kterého si aktuálně vyhlédl trenér Miloslav Brožek.

„S trenérem se znám, vím, co od něho mohu očekávat. Věděl jsem, do čeho jdu. Vím, že nás čeká boj o záchranu. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně od prvního zápasu, hned začít sbírat body a situaci co nejdříve uklidnit,“ plánuje Luboš Tusjak, který se musí rychle seznámit s novými spoluhráči včetně těch, kteří stejně jako on přišli během zimní přípravy.

A jak si představuje svoje herní vytížení? „Žádný hráč nemá místo v sestavě jisté. Je tu konkurence, což je dobře. Je lepší, když víte, že na vás někdo tlačí. Šel jsem ale do Táborska s tím, že chci hrát, chci pomoci,“ míní krajní obránce či záložník.

Podle jeho názoru nervozita před startem mistrovské soutěže v kabině Táborska nepanuje. „Těšíme se, až to začne, protože zimní příprava je dlouhá. Já osobně umělé trávy nemám moc v oblibě. Přípravu jsem jel bez zranění. Cítím se dobře, ale potvrdit to musím na trávníku. Věřím, že jako tým budeme vyhrávat, každý bod bude důležitý,“ uvedl Luboš Tusjak, kterému se líbí stadion Táborska v Kvapilově ulici. „Jak už jsem řekl, já hrál ještě v lese na Soukeníku, kde teď vzniklo pěkné tréninkové centrum. Stadion na Kvapilce, to je velký krok kupředu, už se těším na první domácí utkání s Chrudimí.“

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková