Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko vyválčilo první bod, veze si ho z Hané

 
sobota, 26. září 2020, 23:41

Prostějov – A tým FC MAS Táborsko si ve II. lize připsal první bod. Vybojoval ho na půdě Prostějova, kde se zápas dohrával v 18 hráčích. Rozhodčí totiž ukázal celkem 4 červené karty (2:2).

Jihočeský celek rychle na Hané prohrával po rohovém kopou domácích. Prostějov využil rozpačitého začátku hostů a měl více ze hry. Několikráte výborně zasáhl brankář Táborska Slávik.

Po změně stran už bylo Táborsko aktivnější a zaslouženě vyrovnalo ke konci utkání po odpískané a proměněné penaltě. Domácí hráč zahrál na brankové čáře rukou a jeho provinění potrestal Kučera na 1:1.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Vydřeli jsme bod v potu a v krvi…Do utkání jsme vstoupili špatně, přitom tým byl hodně nažhavený. Měli jsme velké problémy v organizaci hry a trvalo nám skoro celý poločas, než jsme se srovnali. Soupeř hrál dobře, měli jsme problémy s jeho rychlostí. Gól jsme dostali po nedohodě v obraně po rohovém kopu. Pak nás udržel ve hře svými zákroky brankář Slávik, který chytal velmi dobře. Postupem času se náš výkon zlepšoval a druhý poločas jsme už byli lepším týmem a převzali jsme otěže zápasu, což domácí špatně kousali. Za druhý poločas jsme si vyrovnání zasloužili. Pomohli nám střídající hráči, Čapek, Vozihnoj, Icha přinesli fotbalovost. Už druhý zápas venku jsme dostali dvě červené karty. Co k tomu říct? Snad to nebude tradice. V každém případě je těch karet škoda, protože příště zase nebudeme kompletní. Každý zápas hrajeme v jiné sestavě, což ovlivňují tři faktory: covid, zranění a červené karty. Sestavu mixujeme, hrajeme v nestandardním složení, což se stává standardem. Hráči nastupují na neobvyklých postech, ale říkám jim, že i za této situace musejí podat stoprocentní výkon. Máme za sebou těžký, hektický zápas a toho bodu si moc vážím.“

1. SK Prostějov – FC MAS Táborsko 1:1 (1:0)

Branky: 4. Bala – M. Kučera (pen.). Rozhodčí: Matějček – Kříž, Klupák. ŽK: 18. Bialek, 90+4. Rolinc – 6. Navrátil, 32. Dybala, 60. Tolno. ČK: 66. Šmehyl, 89. Spáčil (2x ŽK) – 66. Musiol, 90. Tolno (2x ŽK). Diváků: 390.

Prostějov: Mucha – Bala, Langer (58. Matoušek), Šmehyl, Zikl (71. Machynek) – Stříž (84. Šteigl), Kopřiva, Bialek, Spáčil – Zapletal, Píchal (71. Rolinc).

Táborsko: Slávik – Penc (69. Vozihnoj), Brabec (46. Icha), Navrátil, Dybala – Majka (54. Tolno), M. Kučera, Boula, Plachý – Musiol, Provazník (77. Čapek).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Jan Škrle