Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pražská Sparta na úvod přípravy nad síly Dynama

 
středa, 9. ledna 2019, 15:21

Na úvod přípravy Dynamo prohrálo s pražskou Spartou 1:3, ale sehrálo s favoritem slušnou partii. Domácí měli převahu hlavně v prvním poločase, po kterém vedli 2:0. Pak ale snížil Mršič a Jihočeši mohli i vyrovnat. To se však nepovedlo, a tak Pražané pojistili svoji výhru. Plánovaný druhý duel byl po dohodě obou klubů zrušen.

Českobudějovičtí rozehráli první přípravný zápas v sestavě s Josipem Baličem, bývalým hráčem Zlína, který se k týmu připojil v úterý. Dynamo odehrálo první utkání s jedním střídáním, Pražané vyměnili o poločase prakticky celou jedenáctku. Letenští od úvodu hráli daleko častěji s míčem, avšak výraznější šance dlouho nepřicházely. Naopak Jihočeši hrozili z rychlých brejků. Po jednom z nich pálil Mršič a Heča vytáhl míč na roh. Nebezpečnější ale byli přeci jen domácí. Stanciu řádně prověřil Staňka, jenž předvedl dobrý zákrok.

Skóre se poprvé měnilo v 19. minutě, kdy přišel z levé strany Civičův přízemní centr a bývalý českobudějovický útočník Václav Drchal ve skluzu pokořil Staňka. Po půlhodině hry měl Drchal další výraznou možnost, tentokrát se zaskvěl Jindřich Staněk. O tři minuty později to bylo již o dva góly. Trestný kop z hranice vápna zakroutil přes zeď do branky Nicolae Stanciu a Staněk, přestože si na míč sáhl, nedokázal jeho ránu vytlačit mimo tři tyče. Sparťané tak po poločase vedli zaslouženě o dvě branky.

Po krátké pauze tempo utkání trochu pokleslo. Za černobílé se prezentoval další střelou aktivní Mršič, nepřišel si ale ani na Nitu. Chorvatský záložník v dresu Dynama se dočkal po hodině hry. V 62. minutě hosté využili zaváhání sparťanské obrany, z rychlého protiútoku se Matej Mršič dostal k zakončení a slabší pravou nohou nekompromisně uklidil míč k tyči. Záhy mohlo být i vyrovnáno! Čavošovu technickou střelu z hranice vápna však Nita zneškodnil.

Mírně zaskočení Pražané se chvíli hledali, pak se opět chopili taktovky. I tak ale mohl Mršič z trestného kopu znovu zahýbat se skóre, jenže branku přestřelil. Sparta přidala v závěru pojistku, když do otevřené obrany vnikl Vojtěch Patrák a přízemní ranou překonal Staňka. Dynamo tak v prvním přípravném duelu podlehlo Spartě 1:3. Původně plánovaný druhý duel od 14 hodin byl po dohodě obou klubů zrušen.

AC Sparta Praha – SK Dynamo ČB 3:1 (2:0)                  

Branky: 19. Drchal, 33. Stanciu, 81. Patrák – 62. Mršič
Rozhodčí: Houdek – Vlasjuk, Melichar. ŽK: 1:0 (Costa). Diváci: 200.


Sparta, 1. poločas: Heča – Pavlík, Štětina, Lischka, Civič – Vácha – Alexandr, Stanciu, Hašek, Plavšič – Drchal.
2. poločas: Nita – Zahustel, Costa, Štetina (68. Lischka), Hanousek – Patrák, Frýdek, Kanga, Sáček, Dudl – Hložek.

SK Dynamo: Staněk – Kladrubský, Havel, Fišl, Provod – Havelka, Balič (46. Čavoš) – Šplíchal, Grajciar, Mršič – Ledecký.

Napsal(a) Pavel Kortus ml./SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle