Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko na rychlý gól Hradce nenašlo odpověď

 
pondělí, 23. července 2018, 00:31

Do nového ročníku Fortuna:národní ligy vstoupili Táborští na domácí půdě porážkou od Hradce Králové 0:1.

Hned ve druhé minutě se hosté střelecky prosadili. Šandera ve středu hřiště ztratil míč a Vlkanova nacentroval zleva před branku, kde poslal míč o tyč do sítě Ladislav Martan. Gólman Toma, který před zápasem obdržel dárkový koš ke svým třicátým narozeninám, neměl proti střele šanci.

Modrobílí se však nezalekli a po sérii rohových kopů mohl vyrovnat Vandas s Navrátilem, ale mířili těsně mimo Ottmarovy tyče. Těsně před koncem prvního poločasu se Kopřiva ujal míče na hranici pokutového území a jeho jedovatá rána minula jen těsně hradeckou branku.

Zkraje druhého poločasu se zdálo, že domácí jsou myšlenkami ještě v kabině. Hradec dostával Táborsko pod tlak, který hosté nevyužili. To ovšem změnil Tomáš Valenta v 65.minutě, kdy se dostal ke střele, ale trefil jen přímo prostředek hradecké branky.

Táborsko začalo hrát na tři obránce a všechny síly přeskupilo do útoku. To bohužel kýžené vyrovnání nepřineslo. Ba naopak díky otevřené obraně hosté začali hrozit z rychlých brejků. Táborsko se snažilo o aktivní hru, ale nepřesná finální fáze vše zhatila. Dnešní utkání sledovalo 1280 zvědavých diváků, kteří viděli domácí prohru 0:1.

Táborsko se v neděli 29. července střetne v Kotlině s domácím FK Varnsdorf ve druhém kole FORTUNA: NÁRODNÍ LIZE. Výkop utkání je stanoven na 17 hod.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Řekl bych, že Šandera udělal první chybu. Po ní navazovaly další dvě chyby. Bohužel po nich padl gól hned ve druhé minutě utkání. Nenašli jsme zbraň, kterou bysme Hradec potrestali, abychom alespoň vyrovnali i přesto, že jsme v utkání nebyli horším týmem. Druhý poločas jsme měli pasáž, kdy jsme tahali za kratší konec. Pak si myslím, že jsme začali být nebezpeční. Měli jsme tam šance, ale bohužel míč nenašel přesného adresáta a ke konci utkání jsme to stáhli na tři beky a Hradec nás přečísloval.“

FC MAS Táborsko – FC Hradec Králové 0:1 (0:1)

Branka: 2. Martan. Rozhodčí: Marek – Kubec, Petřík. ŽK: 0:2 (47. Vlkanova, 61. Janoušek). Diváci: 1280.

Táborsko: Toma – Klusák (90. Zárybnický), Navrátil, Ngimbi, Šandera – M. Kučera (89. Pfeifer), P. Pilík, Kopřiva (75. Musiol), Vandas – Ndiaye, Valenta.

Hradec: Ottmar – Finěk, Trávníček, Plašil, M. Černý – Vlkanova (79. Zorvan), Janoušek, Kropáček (63. Hynek), Martinec, Durdević (91. Miker) – Martan.

 
 
Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková