Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko porazilo v závěrečné přípravě juniorku Slavie. Hattrickem se blýskl Ndiaye

 
neděle, 15. července 2018, 15:36

V sobotu odpoledne se táborský A-tým střetl na hřišti v Kamenici nad Lipou s juniorkou Slavie Praha. Kamil Tobiáš sestavu Táborska oproti utkání s Budějovicemi opět lehce pozměnil.

Jako první se chopila vedení Slavia, kdy ve 20. minutě utkání střelou zhruba z dvaceti metrů obstřelil Vaněk osamoceného Tomu. Táborsko mělo více ze hry, ale s koncovkou si nevědělo rady či Slávii podržel brankář Radotič.

Zlom přišel ve druhém poločase, kdy Kamil Tobiáš stáhl Musiola a poslal do hry novou akvizici Táborska Ndiyaeho. Ve 46. minutě Pilík nacentroval do malého vápna, kde stál připravený Ndiaye a srovnal na 1:1. Další Ndiyaeho šance přišla v 53. minutě, kdy opět po rohovém kopu se rychle zorientoval, našel míč a hlavou vstřelil branku na 1:2.  Táborsko tou dobou přebíralo otěže zápasu plně do svých rukou a z toho také vybojovali další branku. V 63. minutě Berešík vybojoval před velkým vápnem složitý míč, který následně přihrál osamocenému Ndiayemu a ten se nemýlil. Zkompletoval hattrick a Táborsko poslal do vedení 1:3.

Slávisté se vzpamatovali a chtěli ještě s vývojem zápasu něco udělat. V 75. minutě Kopřiva trestuhodně ztratil míč zhruba na polovině hřiště a sešívaní se řítili na Tomu, který jejich střelecký pokus vytěsnil na rohový kop. O deset minut déle Valenta centroval do pokutového území sešívaných, Vandas ovšem příležitost neproměnil. Z následné rychlé rozehrávky se prosadil Mitrano, který snížil na 2:3. Slávisté cítili možnost k vyrovnání a tak neustále tlačili Táborské fotbalisty před jejich pokutovým územím, avšak vyrovnávací branku nezaznamenali. Zápas skončil výhrou Táborska 3:2.. 

Táborsko se v neděli 22. července střetne na Kvapilce v prvním kole FORTUNA: NÁRODNÍ LIZE s Hradcem Králové. Výkop utkání je stanoven na 17.00.

Hodnocení trenéra FCT Kamila Tobiáše: „Generálka byla pro nás náročná. Slávie přijela s velmi mladým kádrem a hráli náročný velmi běhavý fotbal. My jsme si s tím museli nějakým způsobem poradit. Po poločase jsme prohrávali 1:0. V první půli jsme měli 4 brankové příležitosti, které jsme neproměnili. To se změnilo ve druhém poločase, kdy jsem stáhl Musiola a nahradil ho Ibu Ndiaye. Ndiaye zvládl hattrick během dvaceti minut. Škoda, že jsme si nechali dát v závěru utkání kontaktní branku. Upřímně si myslím, že jsme měli spíše nějakou branku přidat a ne v závěru utkání inkasovat a dostat tím soupeře zpět do hry.“


SK Slavia Praha U21 – FC MAS Táborsko 2:3 (1:0)

Branky: 20. Vaněk, 82.Mitrano - 46., 53. a 63. Ndiaye.

Slavia Praha U21: Radotić (46. Radimský) - Janoušek, Drozda, Krupička, Havrda - Macháček, Vaněk (58. Mach) - Nabiyev, Havránek, Fukala (70. Mitrano) - Slanina (58. Bjeloš). Trenér Martin Hyský.

FC MAS Táborsko: Toma – Navrátil (60. Zavadil), Ngimbi, Kučera (60. Kopřiva), Pilík (60. Frýdek), Valenta, Musiol (46. Ndiaye), Vandas, Klusák (60. Hasil), Pfeifer (46. Berešík), Šandera (60. Zárybnický). Trenér Kamil Tobiáš.

Napsal(a) Karolína Kabíčková/FCT | Foto Karolína Kabíčková