Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Karolína Kabíčková je novou tiskovou mluvčí FC MAS Táborsko

 
středa, 27. června 2018, 19:58

Druholigové Táborsko má novou tiskovou mluvčí. Je jeho dlouholetou fanynkou a dvorní fotografkou, málokdy vynechá zápasy modrobílého týmu na domácím či soupeřově hřišti. V nové pozici teď spojí příjemné s užitečným. „Ráda bych zlepšila vazby mezi klubem a fanoušky na webu a sociálních sítích,“ říká Karolína Kabíčková.

Jak dlouho jste váhala nad nabídkou tiskové mluvčí v FC MAS Táborsko?
Nad oficiální nabídkou jsem přemýšlela zhruba 14 dní. Přeci jen mám ještě jiné pracovní povinnosti a musela jsem důkladně zvážit, jestli bude dostatek času pro dobře odvedenou práci na postu tiskové mluvčí.

Jste velkou fanynkou táborského fotbalu. Od kdy mu držíte palce?
Upřímně se přiznám, že do doby než přišel v létě 2012 Honza Šimák, jsem věděla, že se v Táboře, lépe řečeno v Sezimově Ústí, hraje druhá liga, ale na zápas jsem se nikdy nepřišla podívat. Až první zápas to vše změnil. Začala jsem jezdit pravidelně na domácí zápasy, pak se přidaly venkovní zápasy v okolí, ve Vlašimi a Praze. Zhruba v sezoně 2014-2015 jsem začala jezdit na zápasy i do vzdálenějších měst. Vlastně se z toho stala trochu závislost.

Vzpomenete na první zápas?
Ano, vzpomínám jako by to bylo nedávno. Hrálo se 4. srpna na Soukeníku. Soupeřem byl tým FK Čáslav, výsledek 0:0. Honza Šimák byl díky zdravotní indispozici Aleše Kočího kapitánem. Počasí nebylo fotbalové - celý zápas propršel a bylo chladno. A od té doby se snažím podpořit kluky v co největším počtu zápasů. V uplynulé sezóně jsem vlastně na A týmu chyběla pouze na čtyřech mistrovských utkáních a v rámci přátelských zápasů jsem se nezúčastnila jen turnaje v Počátkách.

Fotbal sledujete na všech úrovních. Jezdíte se dívat i na Spartu. Je to váš velký koníček?
Ano, fotbal je můj veliký koníček. U babičky v Mezně jsme měli hřiště hned u baráku, tak veškerý čas jsem trávila spíše na hřišti než u babičky. Byla jsem i aktivní hráčkou, ale amatérský ženský tým Pivoženky Jesenice již z nedostatku hráček zanikl. Jelikož bydlím u Sedlčan, na první ligu to mám nejblíže do Příbrami. Proto jsem velmi ráda, že se první liga vrátila do Příbrami. S chutí navštívím jak stadion Sparty, Dukly, Bohemky, ale ráda si například zajedu i na stadion v Mladé Boleslavi či Plzni. V zahraničí jsem navštívila stadiony v Hannoveru, Leverkusenu, Jeně, Norimberku, Linci, Riedu a největší zážitek byl navštívit zápas Chelsea – Sparta v rámci Evropské ligy.“

Jaký vztah máte k Táboru?
K Táboru mám vřelý vztah. Je to krásné město. Jezdím sem už od dětství. Ať už za nákupy, památkami, atmosférou či sportovními a kulturními akcemi. Nejvíce mě učarovalo Staré město a Klokoty. Vždy když jdu na procházku městem tak se vracím nabitá energií.

Co chcete do klubu přinést?
Chci přinést lepší vazby mezi klubem a fanoušky jak na webových stránkách, tak na Facebooku. Myslím si, že je stále co vylepšovat.

Jaké jste si dala první úkoly do nové funkce?
Zmiňovala jsem to již v předešlé odpovědi. Zejména fanouškům přinést na webu a Facebooku kvalitní informace o mužských týmech, úspěších mládeže, rozhovory a další věci ke spokojenosti fanoušků.

Co říkáte na posezonní změny v táborském klubu?
Dnes již bývalí trenéři Nádvorník a Koukal za odvedenou práci, která v uplynulé sezóně nebyla vůbec jednoduchá, si prvoligovou nabídku zasloužili. To platí i o Aleši Nešickém. Věřím, že co se týče trenérských a hráčských změn to bude příjemná změna a Táborsko z toho bude profitovat. Ke změně na postu výkonného ředitele klubu také věřím, že Josef Holub bude minimálně rovnocennou náhradou za Tomáše Samce.

Jak tipujete šance Táborska v příštím ročníku druhé ligy?
Předpokládám boj o střed tabulky. Uvidíme, jak překvapí nové týmy z Prostějova a Chrudimi. Především se musíme posouvat zápas od zápasu. Snažit se pokaždé vyhrát. Abychom měli po podzimní části nahráno dostatek bodů a jarní část ligy byla klidnější než tomu bylo letos. Letos byla liga doopravdy hodně bodově vyrovnaná. Uvidíme, jak se podaří nahradit Aleše Nešického a jaký impuls a tvář dá týmu trenér Kamil Tobiáš.

Karolína Kabíčková (vpravo) s mezinárodní rozhodčí Lucií Ratajovou před kabinami na Soukeníku.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle, archiv K. Kabíčkové