Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo se dočkalo, z Frýdku-Místku veze všechny tři body

 
sobota, 14. dubna 2018, 19:02

Velký kámen spadl ze srdce fotbalistům budějckého Dynama na hřišti Frýdku-Místku po závěrečném hvizdu sudího po utkání 22. kola národní ligy. Jihočeši potvrdili, že na Slezany umí zahrát a na jaře získali první tři body. Do vedení poslal hosty Filip Hašek, vítěznou branku vstřelil v nastavení první půle Petr Javorek.

Poprvé v jarní části se do branky Dynama postavil zkušený Zdeněk Křížek, jednička Jindřich Staněk nebyl ani na lavičce. Od úvodních minut začal v základní jedenáctce i Erik Puchel, který hrál až do sedmdesáté minuty. K první střele zápasu se odhodlal africký útočník Mashike, ale jeho projektil postrádal větší razanci a přesnost. Na druhé straně neměl Křížek s pokusem Přichystala sebemenší problém. Branky začaly padat od dvacáté minuty. Petr Javorek v úniku přihrál dopředu na Filipa Haška, který skákavý míč poslal obloučkem za Bučkova záda – 0:1.

O pět minut později chybělo opravdu málo k tomu, aby Dynamo navýšilo vedení. Čavošův oblouček už mířil do branky, jenže na poslední chvíli míč vykopl na brankové čáře jeden z domácích a z následné dorážky trefil Mashike tyč. Záhy přišlo vyrovnání. Centr Slaniny z levé strany stihl Adam Varadi trefit ještě dříve než Křížek a bylo srovnáno – 1:1. V poslední vteřině první půle si Dynamo vzalo vedení zpátky. Po rohovém kopu hlavičkoval na přední tyč Petr Javorek a Buček byl bezmocný – 1:2.

Stejně jako v první půli, tak i druhých čtyřicet pět minut začal svou střelou Elvis Mashike, ale i tentokrát byl Buček pozorný. V samém úvodu druhého poločasu bylo Dynamo lepší, ale Slezané měli možnost vyrovnat. Po slibné šanci hlavičkoval Varadi, ale napodruhé si na Křížka nepřišel. Aktivně si na levé straně počínal Erik Puchel, do vápna posílal jeden centr za druhým.

Pojišťující úder mohl domácím zasadit necelých patnáct minut před koncem Filip Hašek. Na levé straně si zpracoval a připravil míč Lukáš Pouček a poslal před branku krásný balon. Hašek se ocitl nikým neatakován před brankou, ovšem střelou z první minul. V úplně poslední akci zápasu mělo Dynamo namále. Hlavičku z hranice vápna prodloužil jeden z domácích a Zdeněk Křížek musel vytáhnout velice těžký zákrok. Poradil si a pro svůj tým tak zachránil první tři body v jarní fázi sezony.


MFK Frýdek-Místek – SK Dynamo České Budějovice 1:2 (1:2)

Branky: 40. Varadi – 20. Hašek, 45+2. Javorek. Žluté karty: 0:1 (Kladrubský). Rozhodčí: Lerch – Koval, Flimmel. Diváci: 750.

Frýdek-Místek: Buček – Bala, Literák, Biolek, Gáč – Slaninka, Hruška (69. Fukala), Mozol (78. Švrček), Willwéber – Přichystal (60. Chvěja), Varadi.

SK Dynamo: Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský – Čavoš, Javorek – Pešek (90. Švantner), Hašek (87. Táborský), Puchel (70. Pouček) – Mashike Sukisa.

Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle