Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Teplice si proti Dynamu zastřílely a vyhrály 5:0

 
sobota, 11. února 2017, 18:06

Další příprava fotbalistům SK Dynamo České Budějovice vůbec nevyšla. V Teplicích prohráli Jihočeši o pět branek.

Teplice, pro které byl zápas generálkou na jarní odvety v nejvyšší soutěži, se musely hned v úvodu bránit po centru Kaloda. Wermke bohužel pro hosty vypálil z dobré pozice vysoko nad branku. Po vzájemném oťukávání v dalších minutách domácí udeřili ve 12. minutě. Po centru z rohu pálil hlavou Michal Jeřábek, a i když nejprve trefil břevno, z dorážky se již dokázal prosadit – 1:0.

Domácí tým i v dalších minutách držel balon více pod kontrolou. A znovu udeřil ve 26. minutě. Po chybě českobudějovického týmu v rozehrávce se do zakončení dostal exbudějovický Jakub Hora, který neměl problém z hranice vápna propálit Křížka – 2:0. Po půlhodině hry to už mohlo být o tři branky. Naštěstí pro Dynamo hlavičkoval Vaněček vedle a z další akce po autu Hory pálil znovu Vaněček nad branku. Třetí gól ale Teplice i tak do poločasu daly. Ve 42. minutě se už David Vaněček do třetice hlavou prosadil – 3:0.

Po deseti minutách druhé půle se Tepličtí radovali ze čtvrté branky. Nivaldo měl trochu štěstí, když se k němu odrazila střela Ljevakoviče a pohotově zakončil – 4:0. V 63. minutě měli Jihočeši velkou šanci na snížení. Matějka uháněl sám na gólmana, ale svou střelu poslal vedle branky. Patnáct minut před koncem zápasu ukázal své schopnosti Vachoušek, který prošel přes dva protihráče a prověřil i gólmana Hajduška. Teplice i v dalších minutách útočily a odměnou jim byla pátá branka, kterou dal v 85. minutě střelou z dálky Marek Červenka – 5:0.

FK Teplice – SK Dynamo České Budějovice 5:0 (3:0)

Branky: 12. Jeřábek, 26. Hora, 42. Vaněček, 55. Nivaldo, 85. Červenka. Rozhodčí: Hrubeš – Ratajová, Pospíšil. Bez karet. Diváků: 250.

Teplice: Grigar – Vondráček, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič (63. Vachoušek), Kučera (66. Soungole) – Fillo (46. Nivaldo), Hora (63. Červenka), Hyčka (66. Urma) – Vaněček (63. Vošahlík). Trenér Zdeněk Šmejkal.

Dynamo, 1. poločas: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čavoš, Kladrubský – Wermke, Benát, Táborský – Kalod. 2. poločas: Hajdušek – Klesa, Šourek, Novák, Kladrubský – Hála, Čermák – Vopat, Kadula, Pešek – Matějka. Trenér David Horejš.

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama