Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roman Nádvorník: Věřím, že dobře vstoupíme do jara

 
sobota, 24. února 2018, 23:59

V sobotním mrazivém počasí si A-tým Táborska střihl generálku na ligu, a to na hřišti FC Sellior&Bellot Vlašim. Táborsko nakonec podlehlo domácím 0:2 a již delší dobu se potýká s problémy, které se projevily i v dnešním zápase. Vlašim si během zápasu dokázala udržet míč a soupeře k šancím moc nepouštěla, což se projevilo i na konečném skóre zápasu. Jen díky nepřesnosti střel domácího týmu zápas skončil jen s dvoubrankovým rozdílem. Netrpělivost a neschopnost zakončit vyloženě gólové šance je dle trenéra Nádvorníka projevem mládí hráčů.

Jak byste zhodnotil dnešní poslední přípravné utkání?
Do zápasu jsme vstoupili trochu ustrašeně, takže soupeř měl nad námi chvíli herně převahu. Po individuální chybě Zavadila jsme v 36. minutě inkasovali gól. To nás trochu probralo a dokázali jsme srovnat hru se soupeřem a měli jsme dobré pasáže v zápase. Chvilku jsme tahali za delší konec provazu my, chvilku Vlašim, zápas byl docela vyrovnaný. Bohužel jsme opět nebyli produktivní a doplatili jsme na individuální chyby, což se projevilo v druhém poločase zápasu, kdy jsme po další individuální chybě Ngimbiho dostali druhý gól.

Sestava dnešního zápasu je výsledkem definitivního rozhodnutí klubu o doplnění kádru A-týmu?
Ano, hráči, kteří dnes odehráli poslední přípravné utkání ve Vlašimi, s námi půjdou do soutěže.

Co forma na začátek ligy?
Uvidíme, do prvního mistrovského zápasu zbývá ještě týden. Můj osobní názor je, že se první mistrovské utkání hrát nebude, ale pokud ano, tak nás čeká těžký začátek. Mistrovská utkání jsou vždy úplně jiná než přípravné zápasy a já věřím, že zvládneme vstup do soutěže a uhrajeme nějaké body v těch prvních třech těžkých zápasech.

A nemyslíte, že by vám svým způsobem pomohl odklad utkání na vychytání posledních chyb?
Určitě ne, pro nás už je zima dlouhá, nutně už potřebujeme začít hrát na trávě a co nejdříve začít s klasickými zápasy.

Co spokojenost s dnešním zápasem vzhledem k tomu, že se již delší dobu potýkáte právě s problémy, které se projevily i ve Vlašimi?
Je to bohužel projev toho, že ten „manšaft“ je mladý a hráči nemají tu trpělivost a nemají ani tolik odehráno a bohužel nám ty chyby vytvářejí. Musíme s tím ještě pracovat a zvládnout to stejně tak, jako jsme to zvládli na podzim, kdy už s námi nikdo nepočítal.

Kapitán Navrátil by si přál zakotvit kolem 8. místa tabulky, jaké je vaše přání před startem ligy?
Já mám jediné přání, a to co nejdříve nasbírat tolik bodů, abychom se zachránili a udrželi v soutěži.

Napsal(a) Vendula Švehlová | Foto Karolina Kabíčková