Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Startuje Tipsport liga: Táborsko vyrazí na klokany. Už s Kadulou

 
čtvrtek, 11. ledna 2018, 23:45

Podruhé pocestují Táborští za přípravou do Prahy v sobotu dopoledne. V televizním střetnutí na Vyšehradě poměří síly s Bohemians Praha 1905 v rámci první kola zimní Tipsport ligy (11 hod.).

Náročný týden zakončí druholigové Táborsko dalším atraktivním střetnutím. Po Spartě se utká s vršovickými klokany. V sestavě Jihočechů se objeví nové a známé jméno. „Ve středu se s námi zapojil do přípravy Kadula. Hrál druhou ligu, je okoukaný a víme, co od něho můžeme čekat. Věříme, že to bude posila do ofenzivy,“ těší se z příchodu Jindřicha Kaduly z konkurenčního Dynama ČB kormidelník Roman Nádvorník, který mu chce svěřit post podhrotového útočníka.

Do druhé půle zápasu se Spartou naskočil útočník Zdeněk Linhart, jehož mateřským klubem je Slavia Praha a poslední dobou cestoval několika kluby. V Táborsku hostuje už podruhé. „Zdeněk je silný na míči, dovede se prosadit,“ popisuje jeho nejsilnější stránky. „Na druhou stranu měl zdravotní potíže a výpadek. Máme dva měsíce na to, abychom ho dobře připravili. Snad ho nebude nic limitovat,“ věří Nádvorník.

Zatímco základní sestava Táborských na Strahově trenéra výkonem i výsledkem potěšila (2:2), stejně jako branky 17letého benjamínka Leoše Vozihnoje a dvě gólové přihrávky agilního Mateje Mrsiće, z druhého poločasu byl hodně mrzutý. Někteří nováčci, kteří do něj nastoupili (jediný bek Jakubov hrál v 1. půli), zklamali na celé čáře.

„Zkoušeli jsme sedm nových hráčů a hned jsme viděli, kde mají rezervy. Ukázalo se nám to v plné nahotě. S některými se budeme muset rozloučit,“ je rozhodnutý Nádvorník. Z nových hráčů přibyl Matyáš Písačka (20) z juniorky Slavie Praha. Volno naopak dostal Nešický, v obraně scházel slavista Souček, který je na čtrnáctidenní zkoušce v Ml. Boleslavi.

„Velký talent,“ komentuje výkon sparťanského debutanta Václava Drchala (18) Nádvorník. Budějovický rodák, který do žáků kopal za SK Mladé, SKP Č. Budějovice a Dynamo, se blýskl hattrickem v rozmezí deseti minut. „Pokud bude na sobě pracovat, má před sebou velkou budoucnost a ještě o něm uslyšíme. Věděli jsme, že je nebezpečný především ve vápně, ale nepodařilo se nám ho uhlídat. Premiéra se mu povedla, to se musí uznat,“ dodává Nádvorník, že Drchal ukázal svůj potenciál.

Tým od Jordánu bude jediným jihočeským zástupcem ve 21. ročníku lednové zimní Tipsport lize, který se uskuteční v Praze na Vyšehradě, Xaverově – Horních Počernicích, Brně a Frýdku – Místku ve 4 skupinách se 16 celky. Na Vyšehradě odehraje Táborsko tři zápasy během jednoho týdne. Ve skupině A narazí na Bohemians Praha a druholigové soky Olympii a Varnsdorf. Na úvod se v sobotu dopoledne střetne s vršovickými klokany, kteří podle bookmakerům organizátora zimní ligy jsou s kurzem 5:1 favorité celého turnaje. „Pro nás to bude další zajímavý protivník z první ligy, navíc před televizními kamerami. Pokusíme se navázat na výkon se Spartou z první půle,“ přeje si do sobotního duelu, který vysílá živě stanice Nova Sport, Roman Nádvorník.

Program Táborska v Tipsport lize

Sobota 13. ledna: Bohemians 1905 – FC MAS Táborsko (11:00)
Úterý 16. ledna: FK Olympia Praha – FC MAS Táborsko (13:00)
Sobota 20. ledna: FK Varnsdorf – FC MAS Táborsko (13:00)

Termín zápasu Táborska o konečné umístění bude znám až po skončení základní skupiny.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle