Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stehy na hlavě vydržely celé utkání, říká bek Táborska Michal Hell

 
úterý, 24. října 2017, 16:30

Šestadvacetiletý obránce FC MAS Táborsko Michal Hell prošel ve své kariéře mj. Slavií Praha. Slávisté mají přezdívku „sešívaní“, pro Michala to platí i ve skutečnosti. Za poslední měsíc přibylo na jeho těle po tvrdých soubojích 14 stehů při zápasech se Znojmem a Třincem. Naposledy s Vlašimí (2:2) vyvázl urostlý stoper už bez úhony. Měl pouze obavu, aby stehy nepraskly.

Na úvod k těm vašim stehům na noze a pak na hlavě. Všechno už je v pořádku?
Byl jsem rád, že moje stehy na hlavě vydržely celé utkání ve Vlašimi. Po zápase s Třincem byla hlava čtyři až pět dní citlivější, ale dneska už o tom nevím. Ve fotbale jsem byl šitý třikrát, jednou už dávno před lety. Když vás doktor jde za čárou šít, úplně příjemné to není, ale vy hlavně přemýšlíte, že chcete být znovu brzy na hřišti. Určitě je lepší si to nechat hned zašít a jít hrát.

Z Vlašimi jste přivezli remízu 2:2, ale trenér Nádvorník se domnívá, že je to málo, co vy?
Asi má pravdu. Měli jsme sice špatný vstup do zápasu, ale poměrně brzy jsme vyrovnali, pak zápas otočili a měli jsme ještě jednu nebo dvě šance na vítězství. Bohužel ale přišlo naše vyloučení, a to zápas rozhodlo. Do té doby Vlašim žádné extra šance neměla.

Inkasovali jste gól už ve druhé minutě. Nekoncentrovanost?
To si nemyslím. Přišel balon za obranu, byla to dobrá akce Vlašimi. Hráč byl v náběhu a s pomocí teče skóroval. Náš gólman už neměl šanci reagovat.

Jak na vás působila hra Vlašimi?
Dobře jsme se ni připravili. Věděli jsme, že je dobrá na balonu, ale kombinování někde na půlce hřiště nás neohrožovalo. Zápas jsme zvládli dobře takticky. Znovu opakuji, že byla škoda vyloučení Kuby Navrátila.

Navrátil už jen zatáhl za záchrannou brzdu?
Je to tak. Kuba už s tím nemohl nic jiného dělat. Hráč Vlašimi dostal míč do běhu a šel by sám na bránu.

Když si vzpomenete na šance za stavu 1:2, tak vás remíza asi štve, ne?
Určitě to štve. Útočníci jsou na hřišti od toho, aby dávali góly, my obránci abychom je zase nedostávali. Ale jsme jeden tým a za útočení a bránění mají odpovědnost všichni. Nemůžeme na nikoho nic svalovat.

Před sobotním derby s Dynamem se vykartovali Navrátil a Kučera. To je nepříjemné…
Jsou to pilíře sestavy zejména pro defenzivu, musíme to ale zvládnout bez nich. Dostanou šanci jiní hráči.

Jak vy se těšíte na sobotní derby? Bude to vaše premiéra.
Těším se. Zřejmě přijde více diváků. Budějovice jsou první v tabulce, přijedou jako favorit utkání. My jim ale nedáme kůži lacino. Připravíme se na ně, trenér určitě vymyslí taktiku, která bude na soupeře platit.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle