Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo poprvé zaváhalo. Příbram vyhrála Ayongovým gólem

 
pondělí, 11. září 2017, 20:57

Druholigoví fotbalisté SK Dynamo České Budějovice prohráli v televizní dohrávce 7. kola Fortuna národní ligy na hřišti 1. FK Příbram 0:1. Jihočeši i přes porážku zůstali na špici ligy.

První čtvrthodina utkání nabídla vyrovnanou partii. Příbram, která před zápasem usilovala o snížení ztráty na čelo ligy, měla první větší šanci na konci tohoto úseku hry. Proti hlavičce Fantiše ale dobře zasáhl pozorný brankář Křížek. Na druhé straně mohl otevřít skóre Mashike. Jeho tečovaný pokus naštěstí pro domácí zamířil jen do tyče.

Před koncem půle si nerozuměli při bránění Křížek se stoperem Havlem a míč po souboji s Matouškem propadl směrem k brance. Štěstí měli tentokrát hosté, protože balon se dokutálel vedle tyče. Havel zaváhání odčinil hned po začátku druhé půle, kdy kryl střelu Danoského z malého vápna.

Po hodině hry těsně minul branku Mashike a Příbram pak udeřila z protiakce. Po Fantišově vybídnutí se uvolnil exbudějovický Karsten Ayong a hlavou poslal míč do sítě.

Dvanáct minut před koncem základní hrací doby mohl vyrovnat střídající Turyna. V těžké pozici ale hlavou z malého vápna přestřelil. Za dalších šest minut pálil po standardní situaci z otočky nad Novák, který byl také na hranici malého vápna. Kromě závěrečných dvou minut sice dokázali Jihočeši hrát převážně na polovině domácích, ale kýženého vyrovnání se nedočkali.

Pro České Budějovice jde o první prohru v sezoně 2017/2018. V tabulce je Dynamo po sedmi kolech druhé a má stejně bodů jako první Opava a třetí Hradec Králové. V dalším kole hostí v neděli od 15 hodin Frýdek-Místek.

David Horejš, trenér Českých Budějovic, pro ČT Sport řekl: „O porážce rozhodlo 20 minut druhé půle. První poločas jsme odehráli dobře. Příbram nás pak zaslouženě potrestala za chybu. V závěru utkání jsme sice měli nějaké gólové příležitosti, ale nedali jsme je. Musíme se z toho poučit.“


1.FK Příbram – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Gól: 64. Ayong. Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Kubr. ŽK: 0:2 (Javorek, Wermke). Diváků: 1272.

Příbram: Boháč – Holý, Kodr, Tregler (83. Kvída), Skácel (46. Květ) – Kilián – Matoušek (63. Jandera), Grajciar, Fantiš, Danoski – Ayong.

SK Dynamo: Křížek – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský – Wermke (79. Moravec), Javorek, Čavoš (72. Turyna), Pešek – Mashike Sukisa, Táborský (68. Kadula).

Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna | Foto Jan Škrle