Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko v Opavě sahalo po třech bodech, ale nakonec padlo 2:1

 
úterý, 22. srpna 2017, 21:25

V rámci vloženého kola zavítal A tým FC MAS Táborsko na půdu slezské Opavy, kde po výborném výkonu prohrál 1:2. A znovu může hovořit o pořádné porci smůly. Kdyby totiž Nešický za stavu 1:1 jedenáct minut před koncem proměnil své sólo, výsledek mohl skončit úplně jinak. Bohužel Jihočeši vyšli nakonec bodově naprázdno.

Táborsko začalo televizní duel sympaticky, snažilo se držet míč, o první střelecký pokus se zasloužil Štohanzl, ale Opava šla brzy do vedení. V 10. minutě Jan Schaffartzik ve vápně dvakrát obehrál Součka, poté poslal míč mezi malé vápno a penaltu, kde Jurečka balón s pomocí tyče uklidil za Tomu. V 18. minutě promáchl stoper Navrátil a na Tomu se řítil opavský Jurečka, ale bránu naštěstí pro Jihočechy netrefil.

Opava se tlačila do zakončení ze standardek, ale žádnou akci v další gól za první poločas nepřetavila. Táborsko se kromě poziční hry pokoušelo také o brejky - a jeden před přestávkou skvěle vyšel. Ve 42. minutě po pravé straně opavské obraně frnknul Prošek, předložil do vápna dlouhý centr, který krásně hlavou do šibenice zužitkoval Mrsić – 1:1.

Táborsko zahájilo druhou půli velmi aktivně a ukázalo několik rychlých kombinací. Na konci jedné zakončoval v 56. minutě Štohanzl, což ocenil i komentátor. Hra se valila na obě strany. V 60 minutě dvakrát nebezpečně zakončoval Jurečka, ale defenziva hostů byla velmi pozorná. Ani Táborsko útočně nezahálelo, a tak diváci viděli oboustranně ofenzivní fotbal.

Největší šanci druhého poločasu měl na svých kopačkách v 79. minutě Nešický. Ten běžel po bleskovém průniku do rozklížené opavské obrany sám na gólmana, který mu obrovskou příležitost zmařil. Nedáš - dostaneš. Zapalač v 80. minutě poslal do vápna měkký centr a Žídek ho hlavou dostal do sítě - 2:1. Vyrovnat se i přes snahu Táborsku nepodařilo a musí už naplno bodovat v pondělí 28. srpna doma v dalším televizním utkání proti Frýdku Místku.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Myslím si, že jsme odehráli fantastický zápas kromě deseti minut v prvním poločase, kdy nás Opava zatlačila. Měli jsme šance, soupeře jsme od první minuty honili, nezalezli jsme, hráli jsme otevřený fotbal. Hráčům mohu za jejich výkon jen poděkovat. Je škoda, že za stavu 1:1, kdy jsme měli jít do 2:1 a mohli jsme vyhrát, jsme svou příležitost nedali. Pak nás soupeř potrestal. Potvrdilo se, že máme málo zkušeností. Ostudu jsme tady ale v žádném případě neudělali. Nešický v té šanci měl špatný první dotek, pak se dostal blízko ke gólmanovi, chtěl ho přehodit, ale trefil mu ruku.“

Slezský FC Opava – FC MAS Táborsko 2:1 (1:1)

Branky: 10. Jurečka, 80. Žídek – 42. Mrsić. Rozhodčí: Berka – Fišer, Horák. ŽK: 1:3 (92. Jurečka - 78. Musiol, 79. Nešický, 84. Klusák). Diváci: 2300.

Opava: Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Stříž – Kayamba (85. Mozol), Schaffartzik, Jursa (65. Zapalač) – Zavadil – Jurečka, Kuzmanović (73. Smola). Trenér Roman Skuhravý.

FCT: Toma – Prošek, Navrátil, Klusák, Souček – Kučera – Mrsić, Nešický, Štohanzl, Mysliveček (83. Kostka) – Musiol. Trenér Roman Nádvorník.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT