Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko plánuje s Příbramí zlomit remízovou šňůru a hlásí posilu: Jan Štohanzl

 
čtvrtek, 17. srpna 2017, 14:51

Po zbytečné remíze 3:3 v Sokolově už zvedl druholigový tým FC MAS Táborsko hlavu vzhůru a s optimismem vyhlíží nadcházející domácí duel 4. kola FNL proti 1. FK Příbram. Na stadionu Kvapilova vypukne v sobotu 19. srpna od 17 hodin fotbalový svátek.

„Na exligistu se těšíme. Naším přáním je utkání v domácím prostředí zvládnout. Hráči už určitě nebudou tak nervózní jako před 14 dny proti Olympii. Věřím, že prolomíme sérii tří remíz a konečně zvítězíme,“ uvedl trenér Roman Nádvorník, který si měl po zápase v Sokolově se svými svěřenci co říct. „Už koukáme dopředu, ale chyby jsme si vysvětlili. Dostat gól v 93. minutě, to se stane i mnohem silnějším mančaftům. Podívejte se třeba na Liverpool, který takhle dopadl s Watfordem. My se teď plně soustředíme na Příbram a chceme vyhrát, abychom v klidu odjeli další kolo do Opavy,“ uvedl trenér FCT.

Táborsku se podařilo získat do svého středu zvučnou posilu. Do klubu přichází dvaatřicetiletý ofenzivní záložník Jan Štohanzl (na snímku), který má na svém kontě 220 ligových startů a 19 branek. Prošel Jihlavou, Teplicemi, Bohemians, Slavií, Mladou Boleslaví a Zbrojovkou Brno. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá v Indii. „Je to velmi zkušený fotbalista, který hrál evropské poháry. Měl by nám pomoci uklidnit hru našich mladých hráčů. To je ten důvod, proč jsme o něho stáli,“ uvedl Nádvorník.

Také Příbram přijede na stadion Kvapilova v Táboře se zkušenými harcovníky Skácelem, Zápotočným nebo Grajciarem. Podle Romana Nádvorníka o kvalitě hráče rozhoduje herní projev, nikoliv věk. „V dnešní době díky životosprávě, tréninkovým metodám, medicíně se věk hráčů zvyšuje. Navíc dobře funguje chemie v kabině, když jsou v ní starší i mladší hráči. Příbram možná nemá optimální výsledky, ale má velkou kvalitu. Skácel byl v nároďáku, Zápotočný kopal italskou a tureckou ligu, to musí být znát,“ míní trenér Jihočechů. Roman Nádvorník osobně zve diváky na sobotní utkání s Příbramí a přeje si, aby dorazili v tak hojném počtu jako na Olympii Praha. „Potřebujeme, aby nás diváci podpořili a povzbudili. Na Kvapilce se rodí příjemný fotbalový stánek, tak si pojďme společně zápas užít a vyhrát,“ uzavřel trenér.

Utkání v Táboře budou řídit rozhodčí: Ginzel – Ratajová, Poživil.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto facebook