Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

MOL Cup: Táborsko zdolalo Cábelíky 2:1 a postupuje do 3. kola

 
středa, 9. srpna 2017, 23:29

Druholigový FC MAS Táborsko si ve 2. kole MOL Cupu poradil s nebezpečným FK Králův Dvůr na jeho půdě, když po bezbrankovém poločase vyhrál 2:1. Autory jihočeských gólů byli Klusák a Mysliveček. Za domácí snížil Procházka.

Trenér FCT Roman Nádvorník oproti sobotnímu mistrovskému zápasu s FK Olympia výrazně změnil sestavu. V základní sestavě nastoupili jen čtyři stejní hráči. První ostrou zkoušku si odbyl 17letý gólman Adam Zadražil, který v úplně poslední minutě vyškrábl pokus domácích Cábelíků, aby nebylo srovnáno. Táborsko své vedení udrželo a může se těšit na los, který mu určí soupeře pro 3. kolo.

První poločas mnoho gólových situací nepřinesl, jen pár střel a závarů na obou stranách. Po přestávce Táborsku stačilo v 51. minutě rychle zakombinovat, míč šel z nohy na nohu a na konci rychlé akce stál levý záložník Klusák – 0:1. Po hodině hry běžel sám na Zadražila královodvorský Hájek, ale mladý gólman jeho střelu vytěsnil na rohový kop.

Úspěšnější byl na druhé straně v 77. minutě Mysliveček, který skóroval po přihrávce Klusáka. Jeho tečovaná rána zaplavala a zapadla za gólmana. Když to vypadalo na klidný závěr zápasu, Královák snížil a zkoušel i vyrovnat. To se nestalo, a tak se Jihočeši vraceli z Berounska s postupem. 

FK Králův Dvůr - FC MAS Táborsko 1:2 (0:0)

Branky: 83. Procházka – 51. Klusák, 77. Mysliveček. Rozhodčí: Matějček - Myška, Pospíšil. ŽK: Kučera, Navrátil, Musiol (všichni Táborsko). Diváků: 400.

Sestava FCT: Zadražil – Peterka, Navrátil, Zavadil, Hell – Kučera – Veselý (46. Mysliveček), Kopřiva, Blecha (46. Klusák) – Kostka (58. Musiol).

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle