Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné remizovalo v Sedlčanech, penaltová loterie patřila domácím

 
neděle, 4. června 2017, 20:20

Zatímco v nedělním dopoledni se rozhodlo o konečném divizním prvenství Čížové, na opačném pólu tabulky je v ohrožení trojice jihočeských mužstev. Důležitý bod v cestě za záchranou získalo Roudné v jediném nedělním odpoledním střetnutí v Sedlčanech. V penaltách rozhodovala o plusovém bodu až osmá série.

Malšané tentokrát nepovolali do zbraně trenéra Rudolfa Otepku (43), který nechal fotbalové nádobíčko doma. Rozhodně ale nezahálel, neboť si v sobotu zahrál za roudenskou rezervu v I. A třídě.

Na horké sedlčanské půdě zahrozili už v prvních vteřinách, kdy se řítil do slibné příležitosti Píša, ale v rozhodující chvíli podklouzl a střela neměla přesnost. Domácí se poprvé připomněli ve 14. minutě a hned z toho byla úvodní branka zápasu. Do otevřené obrany vběhl Senft, tváří v tvář Hřebejkovi ještě posunul míč do strany na Němce a ten z pozice zavánějící ofsajdem střílel do prázdné branky. 

Domácí se snažili dál útočit, ale po půl hodině fauloval před sedlčanskou šestnáctkou Vystyd, O. Otepka z trestného kopu nastřelil zdviženou ruku ve zdi stojícího Kvěcha a hosté po právu kopali penaltu, kterou s přehledem proměnil Ondřej Otepka. Krátce před půlí vytěsnil brankář Hřebejk na roh technickou střelu nebezpečného Senfta.

Rychlá odpověď Sedlčan

Vstup do druhé půle patři Roudnému a již v 51. minutě byl na konci pohledné akce přesně zakončující Matyáš Markytán. Jenže radost Jihočechů (viz. foto) netrvala dlouho. Už za tři minuty prošel ve vápně přes přihlížející roudenské zadáky Senft a přesnou ranou překonal Hřebejka. 

Přes tři stovky domácích diváků hnaly své hráče dopředu, ale velkou překážkou jim byl výborně chytající gólman Hřebejk. Dvě nebezpečné střely vytěsnil na roh a na nerozhodném stavu se již nic nezměnilo. Došlo na penalty a hned tu první Hřebejk Vystydovi chytil. Ondřej Otepka zachoval železné nervy a proti zkušenému Capouchovi střílel do stejného místa. Domácí už byli při dalších pokusech stoprocentní, z roudenské strany dále proměnili Píša, Turek, Tušer, Růžička, Vogl, zatímco Kössl ve druhé sérii vysoko překopl a Vávru vychytal na závěr Capouch. Bod navíc braly Sedlčany.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Samozřejmě, že jsme chtěli získat všechny body, ale bohužel to nevyšlo. Domácí šli do vedení a museli jsme dohánět náskok. To se povedlo, když náš trestný kop srazil ve vápně jeden ze Sedlčanských rukou. A nařízenou penaltu bezpečně proměnil náš Ondra. Po akci Ládi Vávry, který se díky svému důrazu probojoval přes tři hráče, přihrál pod sebe Kubovi Píšovi, a ten našel Markytána, jsme šli dokonce do vedení. K naší škodě jsme ho neudrželi a šlo se na penalty. To je vždycky loterie, ve které jsme tentokrát nevyhráli. No, co se dá dělat, nakonec si vezeme aspoň bod. I ten je důležitý.“


TATRAN SEDLČANY – MALŠE ROUDNÉ 2:2 (1:1), penalty 7:6

GÓLY: 14. NĚMEC, 54. SENFT – 38. (11) O. OTEPKA, 51. MARKYTÁN.
ROZHODČÍ: SLAVÍČEK – STIEBER, TRYZNA. DELEGÁT: KREJČÍ. ŽK: 2:3 (KVĚCH, VYSTYD – PÍŠA, TUŠER, O. OTEPKA). DIVÁKŮ: 345.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – KÖSSL, TUREK, VOGL, PRŮCHA – RŮŽIČKA, TUŠER, O. OTEPKA, VÁVRA – MARKYTÁN, PÍŠA. TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha