Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Č. Krumlov se přiblížil záchraně divize. Exhibice Jankova a Čížové na západě Čech

 
sobota, 3. června 2017, 18:10

Sobotní dopolední duel svedl dohromady dva ohrožené celky. Nováček Ostrov přijel do Č. Krumlova povzbuzen vítězstvím nad K. Vary, ale zápas roku nezvládl a po porážce 0:2 je jednou nohou zpátky v Karlovarském přeboru. Zápas o všechno hrál Jankov v Rokycanech a vedl si nad očekávání. Výhrou 4:0 (třikrát se prosadil Šebelka) přidržel Západočechy v sestupových vodách. Čížová i bez kanonýra Jirouše, jehož hattrickem zastoupil Nečas, potvrdila letošní suverenitu v Klatovech a příště může slavit divizní prvenství.

FK SLAVOJ Č. KRUMLOV – FK OSTROV 2:0 (2:0)

GÓLY: 2. LIŠKA (VLASTNÍ), 30. WAGNER.
ROZHODČÍ: HURYCH – MUSIL, OPOČENSKÝ. DELEGÁT: URBAN. ŽK: 1:2 (KLIVANDA  - LIŠKA, DIVIŠ). DIVÁKŮ: 153.


Č. KRUMLOV: TRNKA – ŠVEC, KABELE, DUDÁK, MRAVEC – WAGNER, TŮMA (80. NECKÁŘ), NOVÁK, PERSÁN (73. STRAPEK) – BABKA, KLIVANDA. TRENÉR VÁCLAV DOMIN.

Domácím umožnil vstup do zápasu nešťastný zásah Lišky, který si srazil balon do vlastní sítě po centru Kabeleho do vápna – 1:0. Jak už v Krumlově bývá zvykem, vedení slavojáky nepovzbudilo ke zvýšenému tlaku, naopak tradičně umožnili hostům více možností ovládat balon. Naštěstí ti toho ale nedokázali využít.

Poté se muži Václava Domina zase vzpamatovali a vzali otěže hry zpátky do svých rukou. Výsledkem byla další branka v síti Sütta. Po dobře zahraném rohu se hlavičkou prosadil Wagner a zajistil Jihočechům klidnější prožitek prvního poločasu – 2:0.

Po přestávce se sice hosté usilovně snažili o kontaktní gól, ale i v těch největších příležitostech měli střeleckou mušku řádně vychýlenou. A když střela mířila mezi tři tyče, byl na místě Trnka, který potřetí za sebou udržel čisté konto. Úspěšnější poté nebyli ani domácí, leč Persán například nasměroval balon z hlavičky jenom do gólmana. Neuspěli ani další, takže skóre z prvního poločasu se už nezměnilo, a důležité body zůstaly pod zámkem.

„Hosty zřejmě trochu přibrzdil vlastní gól hned v samotném začátku utkání. I díky tomu se nedostali do tempa. Ale i tak byli dost nebezpeční. Jejich vysoký stoper nám dělal trochu větší problémy. Měli jsme šance, při kterých jsme mohli náskok navýšit, ale ty měli i hosté. My jsme byli úspěšnější, stejně jako s Roudným. Ovšem teď na Motorletu to bude hodně obtížné, je to vysoký favorit," uvědomuje si kouč Slavoje Václav Domin.


SK KLATOVY 1898 – SOKOL ČÍŽOVÁ 1:4 (0:1)

GÓLY: 14. (11), 85., 92. NEČAS, 50. PETR JANDA – 88. MARTIN JANDA.
ROZHODČÍ: AUBRECHT – HÁNYŠ, NEHASIL. DELEGÁT: SKÁLA. ŽK: 4:2 (MÉSZÁROS, SKLENÁŘ, KRÁSNÝ, DOLANSKÝ – DVOŘÁK, JANOCH). DIVÁKŮ: 200.


ČÍŽOVÁ: SATRAPA – JANOCH, ROZHOŇ, HELD, POHNÁN – POLODNA, KOČÍ, DVOŘÁK, NEČAS – JANDA, CHYTRÝ (88. MAŘÍK). TRENÉR ZDENĚK STAROBA.

Situaci Čížové hodně zkomplikovala marodka, kvůli níž do hry nezasáhli Jirouš, Zahrádka, Fenyk, Novák. Chybějící hráči základní sestavy, to byla veliká ztráta. S tím se ovšem Jihočeši popasovali velice dobře.

Od začátku měli více ze hry a z jejich tlaku se zrodil i první úspěch. Janda se prodíral vápnem a byl zastaven jenom za cenu faulu. Následovala penalta, kterou proměnil Nečas – 0:1. Ke zvýšení náskoku se nabízelo i několik dalších příležitostí, ovšem pohříchu bez využití. Na druhé straně domácí Satrapu častokrát neohrozili, takže poločas skončil jednobrankovým vedením Čížové.

Jejím hráčům se těsné vedení nezdálo, takže začali intenzivně pracovat na jeho navýšení. To se vydařilo Petru Jandovi. Míč mu nabídl Nečas a zkušený forvard příležitosti využil – 0:2. Tým trenéra Zdeňka Staroby si neustále udržoval optickou převahu. Její zužitkování přišlo až těsně před koncem utkání. V 85. minutě po přihrávce Petra Jandy skóroval podruhé Nečas – 0:3. Po něm se prosadil i jmenovec čížovského střelce Martin Janda a přece snížil – 1:3. Jenže poslední slovo měli v nastavení hosté. Akci rozjel Polodna a na jejím konci byl znovu Radim Nečas (na snímku). Završil tak svůj druhý jarní hattrick – 1:4.

Vladimír Vávra, funkcionář Čížové: „Do Klatov jsme jeli s respektem, a to nejenom kvůli neúčasti několika hráčů základní sestavy. Ze západu Čech se body vozí těžko. Teď bude důležité nedělní utkání mezi Karlovými Vary a Motorletem. To by už mohlo rozhodnout o tom, jestli s předstihem vyhrajeme soutěž. Necháme se překvapit.“


FC ROKYCANY – SK JANKOV 0:4 (0:1)

GÓLY: 5., 64., 73. ŠEBELKA, 62. BERÁNEK.
ROZHODČÍ: DRÁBEK – ČECHLOVSKÝ, FOJTÍK. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 2:2 (KONČAL, HEREIT  – MUŽÍK, ŠEBELKA). DIVÁKŮ: 228.


JANKOV: PAVELEC – FAJTL, KRONEISL, LOŠEK, ZAJÍC – BERÁNEK (75. BÜRGER), MARŠÁN (69. KOLLÁR), VORÁČEK, MUŽÍK (90. CIMERHANZL) – ŠEBELKA (90. MAURER), SEDLIC (80. RYTÍŘ). TRENÉR IVO ČECH.

Utkání, v němž se hrálo prakticky o šest bodů, začalo pro Jankov více než dobře. Už v 5. minutě po akci Sedlice a Mužíka zakončoval střelou kolem gólmana Šebelka - 0:1. Potom ale v několika momentech podržel tým Jihočechů gólman Pavelec. Vytáhl několik skvělých zákroků proti pokusům Kořínka, hlavičce Procházky. A když už byl překonán Hereitem, zastoupil ho na brankové čáře Maršán. Náskok Jankova mohl navýšit Sedlic, leč jeho střelu, mířící do sítě, zblokoval jeden z beků.

Po přestávce se jako první z Jihočechů opět ukázal Pavelec, který vytáhl pumelici zpod břevna nad branku. Pak už se ujali slova jankovští střelci. Po nákopu Mužíka se po nabídce Šebelky prosadil Beránek – 0:2. O dvě minutky později se podruhé trefil Šebelka. Vyslal míč na zadní tyč a s její pomocí překonal brankáře Vilda – 0:3.

Domácí se málem dočkali čestného gólu, ale skóre nezkorigovali. Naopak při střelecké chuti byl Jan Šebelka. Zvýšený adrenalin mu umožnil čtvrt hodiny před koncem zasprintovat z poloviny hřiště ve vražedném vedru a zakončil zápas svojí třetí brankou – 0:4.

Petr Maxa, asistent trenéra Jankova: „Věděli jsme, o co jde a tomu jsme uzpůsobili i taktiku. Starosti nám před utkáním dělala koncovka, protože bez Smékala to nebylo ono. Ale skvěle ho zastoupil Šebelka svým hattrickem. Velice důležité body nás přiblížily týmům před námi a naděje na záchranu stále žije.“

Napsal(a) Milan Šíma
 


 
Reklama