Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Vedoucí Lom odskočil na pět bodů, Katovice a Č. Krumlov doma rozdávaly

 
neděle, 12. března 2023, 13:10

Čechy – Druhé jarní vystoupení v divizi skončilo pro jihočeské celky třemi porážkami. Katovice přišly o neporazitelnost a po přestávce nestačily na ligový výběr Příbrami, který otočil výsledek čtyřmi zásahy. Krumlov si neuhlídal brejky Pražanů a už v 18. minutě prohrával s Aritmou rozdílem dvou gólů. Ideální výkon nepodala ani Soběslav v Hořovicích, kde deset minut po obrátce rozhodla druhá trefa Středočechů. Stoprocentní tak zůstává pouze Lom, který zabodoval i na sněhu v dalekách Mariánkách.

Výsledky Jihočechů v 17. kole divize A:


FK Slavoj Český Krumlov – SK Aritma Praha 1:3 (0:2)

Góly: 54. Vávra - 7. Novotný, 18. Vožický, 71. Macháček. Rozhodčí: Cihlář - Matyš, Špindlerová. ŽK: 2:2 (Kolář, Svoboda - Vožický, Mareš). Diváků: 135.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Matuška (83. Svoboda), Vonášek – Kolář, Novák, Vávra – Růžička (62. Vaněk), Parakhnenko (46. Strapek). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Novák, Vávra

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Přijelo kvalitní mužstvo, dobře se na nás připravilo. Hrálo po celý zápas z defenzivy a chodilo do rychlých brejků. Je škoda, že Aritma přijela jenom bránit, my jsme chtěli hrát otevřený fotbal, jako každý zápas. Do plných se hraje těžko. Ani velké týmy se neumí prosadit proti zhuštěným obranám. V tomhle máme problém. Utkání se prakticky rozhodlo po dvaceti minutách, než naši hráči pochopili, jak vůbec mají bránit. Pak to bylo nahoru dolů, nám ovšem chyběla větší šťáva. Nenahrávalo tomu ani to počasí, které panovalo. Připomínalo spíše nějaký zimní turnaj. Nešlo nám to dopředu ani dozadu. Podruhé jsme obdrželi tři góly. Jedeme ale dál, soutěž je dlouhá.“


FC Viktoria Mariánské Lázně – TJ Sokol Lom 0:3 (0:1)

Góly: 32. Skopec, 56. vlastní (Cinkanič), 77. Slavík. Rozhodčí: Havránek - Mudra, Mičan. ŽK: 0:1 (Skopec). Diváků: 80.

Lom: Matoušek – Mácha (83. Škarda), Brabec, Slavík, Grobár (83. Madar) – Skopec – Novák, Schramhauser (83. Kučera), Nešický, Pfeifer (72. Kubovský) – Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: Skopec, Nešický

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „Na hřišti byla sněhová pokrývka a existovala i varianta, že se zápas odloží. S Mariánkami jsme se ale dohodli, že zápas odehrajeme, přestože terén nebyl úplně ideální. První poločas se odehrál na sněhu, čemuž také odpovídala kvalita hry. Nebyl to hezký fotbal, oba týmy udělaly spoustu chyb. Na míč se nabaloval sníh a byl to spíš boj a nakopávaná. Ve druhé půli postupně sníh slezl, a to nám vyhovovalo víc. Měli jsme lepší možnosti kombinovat a díky tomu jsme přidali další góly. Jeden z nich si tedy domácí dali sami, bylo to ale díky našemu dobrému pohybu a aktivitě. Když to shrnu, první půle moc fotbalovosti nenabídla, ale ve druhém poločase už byl náš herní projev dobrý. Těší nás tři body i další zápas odehraný s nulou vzadu.“


SK Otava Katovice - FK Viagem Příbram B 3:5 (2:1)

Góly: 3. Požárek, 42. Kadula, 88. Uher - 18. a 49. Fall, 48. a 57. Štěpánek, 78. vlastní (Janoch). Rozhodčí: Šiška - Kastl, Šálková. ŽK: 0:1 (Fall). Diváků: 186.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Motl – Hnídek (60. Repa), Kotrba (10. Sládek), Kahuj, L. Bálek (81. D. Bálek) – Kadula (81. Habor) – Požárek (60. Uher). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: Kadula, L. Bálek

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Příbram k nám přijela s deseti hráči z A – týmu, pro nás tedy bylo velice těžké se proti nim prosadit. Nicméně si myslím, že jsme podali výborný výkon, Příbram byla opravdu těžký soupeř. Takovýto zápas v divizi se jen tak nehraje, mělo to vysoké tempo. Dobře jsme bránili v bloku a vyráželi do brejků, dva se nám povedly a do poločasu jsme dali dva góly. Trochu nám uškodila ta přestávka, protože po ní jsme během čtvrt hodiny dostali tři góly a Příbram to otočila a pak si to zkušeně pohlídala až do konce. Myslím si ale, pokud bychom takový výkon, jako včera podali proti jakémukoliv jinému týmu v divizi, tak bychom ho vyhráli. Příbram ale bohužel byla tak posílená, že to bylo nad naše síly.“


SK Hořovice – FK Spartak Soběslav  2:1 (1:1)

Góly: 4. (pen.) Mareš, 55. Čapek. - 43. Mazouch.  Rozhodčí: Štípek – Hrivík, Popelka. ŽK: 5:3 (Smetana, Puchmertl, Mareš, Vostárek, Veselý – Kubart, Boháč, Hájek). Diváků: 93.

Soběslav: Červenec – Hromada (46. Dumbrovský), Boháč, Kubart, Větrovský – F. Vaněk, Bouchal, Hoffmann, Kutner, Mazouch (72. D. Vaněk) – Hájek. Trenéři Hajič a Florián.

Nejlepší hráč: Červenec

Richard Florián (trenér Soběslavi): „Toto utkání jsme herně nezvládli. Přísná penalta hned ve 4. minutě vyvolala zbytečně mnoho emocí na hřišti i mimo něj a my jsme se již nedokázali optimálně koncentrovat na vlastní výkon. Bohužel se ukázal negativní aspekt venkovního zápasu. Chyběla nám kombinační výstavba hry se zapojením hráčů v křídelním prostoru. Místo toho jsme se v emočním zápalu snažili „tlouci“ většinu naší hry středem hřiště, kde jsme ale bohužel prohrávali spoustu soubojů jeden na jednoho. Soupeř naopak ve středu hřiště zjednodušil svoji hru s cílem dostat míč rychle do křídel, kde disponoval mimořádně rychlými hráči. I když jsme tuto hru měli dopředu načtenou a věděli, co nás čeká, tak jsme v řadě těchto situací selhávali. Soupeř takto získal výhodu penalty, vstřelil druhý gól a dokázal si vytvořit i další šance. Zejména ve druhém poločase. Za nás sice ještě do poločasu vyrovnal Tomáš Mazouch krásnou střelou z přímého kopu, ale více šancí jsme již proměnit nedokázali. Včetně dvou situací, kdy soupeř vykopával míč ze své vlastní brankové čáry. Za nás se velmi činil brankář Martin Červenec, který až dokonce utkání držel naše naděje na možné vyrovnání, což se však nepovedlo.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - SK Senco Doubravka 4:0 (2:0), 33., 59. a 86. (pen.) Demeter, 36. Kohout.

TJ Jiskra Domažlice B - FK Komárov 0:1 (0:1), 5. Vokáč.

FC Rokycany - SK Horní Bříza 0:0

SK Tochovice - SK Klatovy 1898 odloženo na 19.4.2023 v 17:00 hod.


Napsal(a) Michal Havelka, Václav Kucul, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle