Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bod určitě bereme, říká po domácí remíze s Petřínem katovický trenér Šroub

 
neděle, 5. března 2023, 14:10

Katovice – V prvním jarním utkání v divizi A hostil tým lodivoda Přemysla Šrouba Petřín Plzeň. A bylo se na co dívat. Katovičtí fotbalisté se silným protivníkem sice prohrávali, v závěru si ale vytvořili tlak a po zásluze se dočkali vyrovnání. Z penalty se v nastaveném čase trefil Uher. Po závěrečném hvizdu došlo ještě k potyčce a na obou stranách padaly červené karty.

Trenére, jak hodnotíte utkání s Plzeňany po herní stránce?
Bylo znát, že to byl první jarní zápas. Obě mužstva si na ten terén zvykala, hrálo se na přírodní trávě a bylo to hodně zmrzlé. Celou přípravu jsme strávili na umělce, proto tam bylo spoustu nepřesností. Na začátku byl lepší Petřín, kdy nás přetlačil, měl tam nějaké rohové kopy a nás podržel gólman Provazník. Pak jsme hru vyrovnali, vytvořili jsme Uhrem a Požárkem šance a kdybychom byli v pokutovém území víc důrazní, mohli jsme jít do vedení my. Nicméně, zasloužená remíza v poločase. Na začátku druhé půle jsme si při standardce nepohlídali přední tyč a vstřelili si vlastní gól. Pak jsme vrhli všechny síly do útoku, prostřídali jsme pět hráčů a bylo to znát. Ke konci jsme měli více sil a zaslouženě jsme vyrovnali, i když to bylo až v devadesáté minutě z penalty. Tam jsme měli velký tlak a remíza z toho zápasu je zasloužená.

Jak to bylo s tou penaltovou situací?
Přišel tam centr do vápna, náš hráč Cibulka zakončoval a jejich hráč po něm skočil nohama a srazil ho na zem. Za mě úplně jasná penalta.

Vnímáte ten bod jako ztrátu, nebo ho berete?
Rozhodně to jako ztrátu nevnímám. My jsme věděli, že nás doma na jaře čekají těžcí soupeři a Petřín je nejlepší tým ve venkovních zápasech v celé soutěži. Navíc jsme prohrávali, vyrovnali jsme až na konci a ten bod musíme určitě brát.

Na konci se strhla potyčka. Jak k ní došlo?
Došlo k tomu, protože hostující trenér a hráči neunesli tu penaltu. Chápu, jsou tam nějaké emoce, vyrovnání v poslední minutě, ale ta penalta byla úplně jasná. Viděli to úplně všichni. Vyhrotili to tam, došlo ke strkanici, kde padaly červené karty na obou stranách. Za nás Chylík, za ně nějaký útočník a právě ještě trenér petřínského týmu. Mohlo se to za mě ale vyřešit trochu víc v klidu.

Příští utkání hrajete doma s rezervou Příbrami, s čím do utkání půjdete?
Budeme samozřejmě chtít vyhrát, ovšem uvidíme, s čím Příbram přijede. Teď jsem koukal na jejich zápasy a hráli s hráči s věky sedmnácti osmnácti let. Jejich áčko jelo do Karviné, takže za béčko nikdo nešel, příští týden ale A – tým Příbrami hraje v pátek, takže si myslím, že ti, co hrát nebudou celý zápas, přijedou k nám. Bude to ale opět velmi těžké utkání, podobné, jako to s Petřínem.

Napsal(a) Václav Kucul | Foto Jan Škrle