Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vyhrát divizi a postoupit, to je jediný cíl Lomu

 
pátek, 3. března 2023, 18:15

Tábor – Z prvního místa jde do jarních bojů tým Sokola Lom. Plán má jasný, uhájit vedoucí příčku a postoupit do třetí ligy. Tabulka je ale velice vyrovnaná a Lomu dýchá na záda hned několik týmů s minimálním bodovým odstupem. První jarní kola napoví.

Výsledky Lomu nebyly v zimním přípravném období nijak ohromující, avšak na posledním turnaji před jarním pokračováním divize se Sokolu zadařilo. Porazil Kamenici nad Lipou a trenéra pak potěšila především výhra nad třetiligovým Pískem.

Pokud jde o další přípravné zápasy, trenér Lukáš Zeman byl zklamaný pouze po porážce s Hlubokou. Vysoké prohry v Písku a v Domažlicích mu tolik nevadily. „Tam jsme si zkoušeli nějaké věci. Přístup hráčů k zápasům s třetiligovými soupeři byl ale naprosto v pořádku. To se však nedá říct o utkání s Hlubokou. Vypadalo to, jako bychom se nechtěli unavit, byla to naprostá tragédie,“ hodnotí Zeman výkony v přátelských zápasech.

Jediným nedostatkem podle něho byla nižší účast na trénincích kvůli většímu počtu nemocných a zraněných hráčů. Největší posilou pro jaro bude středopolař Aleš Nešický, kterého vedení klubu získalo z Karviné. Jihočeští příznivci ho znají z jeho pětiletého působení v druholigovém Táborsku. Ještě předloni hrál Nešický Evropskou ligu za Liberec.

Za spolupráce s FC Silon Táborsko vzešel příchod Patrik Schramhausera a Matěje Brabce, kteří do divizního Lomu přišli už před začátkem zimní přípravy. V mužstvu naopak skončili Filip Rydval a Marek Coufal. Druhý jmenovaný jedná se soběslavským konkurentem, jeho příchod do Spartaku však týden před startem jara nebyl ještě dořešený.

Cíl Lomu pro jaro je jasný. „Chceme vyhrát divizi a postoupit,“ odpoví rezolutně Lukáš Zeman. Sokol na startu jara hostí na sezimovoústecké umělce deváté Rokycany.  

Zima v Sokolu

Přátelská utkání:
Stará Říše 1:0 (0:0),
Musiol, Písek 0:7 (0:3), Domažlice 3:6 (2:3), Schramhauser 2, Novák, Hluboká 2:3 (1:2), Mácha, Pfeifer, turnaj Kamenice: Kamenice 4:1 (1:0), Musiol 2, Rabiňák, Tauber, finále: Písek 1:0 (0:0), Kubovský.

Střelci (11): 3 – Musiol, 2 – Schramhauser, 1 – Novák, Mácha, Pfeifer, Rabiňák, Tauber, Kubovský.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle