Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V turnajové generálce v Kamenici se dařilo Lomu. Ve finále zdolal Písek

 
neděle, 26. února 2023, 15:05

Kamenice nad Lipou – Start na turnaji O pohár starosty města na umělém trávníku v Kamenici byla pro celky třetiligového Písku a divizního Lomu generálkou na jarní start mistrovských soutěží. Ve vyrovnaném finále byl šťastnější Lom a gólem Kubovského porazil Písek těsně 1:0.

Na zimním turnaji v Kamenici se poprvé představil účastník třetí ligy z Písku. K loňskému obhájci Lomu se přidal tandem z krajského přeboru Vysočiny Slovan Kamenice a Maraton Pelhřimov.

V prvním utkání na 2 x 30 minut Lom splnil roli favorita, i když pořádající tým podal proti lídru divize statečný výkon. Lom měl v prvním poločase drtivou převahu, ale svou převahu zužitkoval gólové až po přestávce. Dvakrát skóroval Musiol, po jednom gólu zaznamenali Rabiňák a Tauber. „Bylo to očekávané vítězství, mě ale zajímal především herní projev. Minulý duel s Hlubokou, která rovněž hraje krajský přebor, jsme pokazili. Věděli jsme, že k utkání s Kamenicí musíme přistoupit jinak a řekl bych, že jsme přesně do puntíku splnili to, co jsme chtěli hrát,“ hodnotí semifinálové utkání trenér Lomu Lukáš Zeman.

Písečtí výhrou 2:1 s Pelhřimovem splnili svůj cíl postoupit do finále. Po deseti minutách skóroval Štěch, soupeř stačil po vyrovnání Niedrlem držet nerozhodný stav až do samého závěru, kdy se po rohu trefil hlavou dorostenec Kašpar. „Soupeři hrály do karet menší rozměry hřiště a při zkráceném čase s námi Pelhřimov držel krok po celé utkání. Bylo tam hodně soubojů, ale splnili jsme povinnost a postoupili dál,“ říká k prvnímu zápasu trenér Nousek, který musel oželet účasti opor Bělouška, Voráčka a Koreše a dal příležitost trojici dorostenců.

Kubovského střela rozhodla

V očekávaném finále padlo jen minimum gólů. Lom oplatil Písku porážku ze 4. února a tentokrát třetiligového soka udolal 1:0. „Finále bylo o jiném tempu. Z obou stran to bylo herně i kombinačně kvalitní utkání a divákům se muselo líbit,“ komentoval derby s Pískem Lukáš Zeman. Ve finále na 2 x 35 minut bylo patrné, že kdo dá gól, ten vyhraje. Tím šťastnějším mužstvem byl Lom, který zásluhou Kubovského vstřelil ve druhém poločase vítěznou branku střetnutí. „Začalo hrozně sněžit, a musím říct, že ti fanoušci, kteří vydrželi až do konce, si zaslouží uznání,“ říká Milan Nousek, že zima ještě neřekla poslední slovo a náležitě potrápila všechna startující mužstva. 

Účast na turnaji kvitovali oba jihočeští trenéři. „Až na počasí, které pořadatelé nemohli ovlivnit, to byl skvěle připravený turnaj na vysoké úrovni,“ pochválil Milan Nousek kamenické organizátory turnaje. „Oba zápasy ovlivnilo velice nevlídné počasí. Místy byl na hrací ploše sníh a míč si někdy odskakoval, jak chtěl,“ zhodnotil jinak vydařený turnaj Lukáš Zeman. Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v kulturním domě v nedaleké Lhotě-Vlasenici. Hráči Lomu tam mohli podruhé za sebou zdvihnout nad hlavu pohár pro vítěze.

Za Lom debutoval na turnaji středopolař Aleš Nešický (30), který přišel v týdnu z Karviné. Ještě předloni hrál Evropskou ligu za Liberec, v Táborsku strávil pět sezon.

Konečné pořadí 7. ročníku O pohár starosty města: 1. Sokol Lom, 2. FC Písek, 3. FK Maraton Pelhřimov, 4. TJ Slovan Kamenice nad Lipou.

Finále

FC Písek – Sokol Lom 0:1 (0:0)

Gól: 55. Kubovský.

Písek: Satrapa – Novák, Musa, Kašpar, Vokurka (30. Kotrba) – Němeček, Kynkor – Kalousek (30. Štěch), Kapinus, Hendrych (30. Vonášek) – Bicenc.

Lom: Matoušek – Škrleta (Brabec), Vávra, Mácha, Vysušil – Skopec, Slavík (Madar) – Pfeifer (Kubovský), Nešický, Novák – Musiol (Tauber).  

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Michal Průcha