Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příprava: Hluboká si vyšlápla na Lom, Soběslav těsně udolala Olešník

neděle, 19. února 2023, 19:15

Jihočeský kraj – Hluboká se na sezimovoústecké umělce postarala o překvapení na účet favorizovaného Lomu. Podzimního půlmistra divize porazila 3:2 a dokazuje, že je ve formě. Lídr přeboru J. Hradec podlehl po sedmigólové přestřelce Staré Říši, nestačil ani hattrick Martina Tomana. Zajímavý duel Soběslavi s Olešníkem přinesl pro změnu jen minimum gólů. Vysoké porážky utržily Dražice s divizními Sedlčany a T. Sviny s Roudným.

Milevsko nedalo šanci Jistebnici a vyprovodilo ji čtyřgólovým přídělem. Na vlastní umělce dominovali vzduchotechnici především ve druhém dějství, kdy naskočil do hry 20letý Jakub Kortan a na hřišti si dělal, co chtěl. Byl u všech tří gólů. Dva dal sám, po faulu na něj proměnil penaltu Petřík. „Kortan byla zase výborný. Kéž by mu to vydrželo,“ přál si trenér Milevska Miroslav Strnad.

Béčko Dynama udrželo podruhé za sebou čisté konto, domácí béčko Jihlavy (U21) porazilo po gólech Brabce a Pecha. Divizní Č. Krumlov jen snížil Kunou z penalty dvougólové manko z první půle proti německému Seebachu. Třeboň po středeční remíze s Loko ČB 2:2 porazila táborský Meteor rozdílem dvou branek. Osek podlehl Západočechům z Nýrska, třetímu týmu tamního KP. Týnská Olympie prohrála v prvním utkání s dorostem Písku U19, když na druhý gól domácích už nenašla odpověď.

Na umělce v Jihlavě se po mladících Dynama předvedli i hradečtí fotbalisté. Vedoucí celek přeboru nebyl zdaleka kompletní, horko těžko skládal obranou řadu a to se projevilo i v samotném utkání. „Na nesourodosti s divizním soupeřem to bylo vidět. Hlavně se musíme dát zdravotně dohromady, je to až extrémní, kolik hráčů nám chybí. Ale v utkání jsme nepropadli,“ řekl nám k porážce v notně oslabené sestavě hradecký lodivod Roman Lukáč.

Lom toužící po postupu do ČFL do třetice prohrál. Proti Hluboké marně dotahoval, zahodil i pokutový kop. „Bylo to oboustranně kvalitní utkání, které se muselo líbit,“ uvedl kouč vítězů Radim Kokeš. „Chybělo nám větší nasazení, pohyb, u všeho jsme byli druzí. Zřejmě jsme zápas podcenili a mysleli si, že se nemůže nic stát,“ kritizoval výkon lomský trenér Lukáš Zeman.

Katovice po dvou soubojích na západě Čech si poradily s posíleným béčkem Táborska, které se ujalo vedení po nájezdu Nigerijce Oloka (přišel z K. Varů), ale svěřenci trenéra Šrouba kontrovali ještě do poločasu třemi góly Uhera, Požárka a Janocha. „Museli jsme hrát po celou dobu naplno, abychom zápas zvládli,” uvedl na klubovém Facebooku katovický kormidelník Šroub.

Na umělce v Třeboni byla k vidění vyrovnaná partie. Soběslav po návratu soustředění na západě Čech završila náročný blok vítězstvím v nedělním duelu s Olešníkem. Jediný gólový zásah padl po bratrské spolupráci. Filip Vaněk našel přesným centrem o tři roky staršího sourozence Daniela a ten rozhodl o nejtěsnější výhře spartakovců.

Malšané ve své první přípravě předvedli výborný výkon a i díky hattricku Viktora Kadlece vyhráli zaslouženě 5:1. Na vysoké výhře nad nováčkem KP T. Sviny se podílel i střelec dvou gólů Martin Vlk. „Po tříměsíční zápasové pauze to pro nás bylo zpestření přípravy. Jsme rádi, že si hráči konečně zahráli. Důležité rovněž je, že se nikdo nezranil,“ chválil si kouč Roudného Pavel Cepák.

V přípravných zápasech se daří strakonickému Junioru, který má za sebou nepovedený podzim. Další vítězství si připsal s Chanovicemi, týmu z I. B třídy Plzeňského kraje. Po přestávce Strakoničtí ovládli hru a převahu vyjádřili čtyřmi zásahy. V 56. minutě Bílého střelu brankář jen vyrazil a dorážející Jandera otevřel skóre. Za tři minuty Máška ve vápně sklepl Míčkovi a ten přidal druhou trefu. V 64. minutě pronikl do vápna Jandera, po jehož přihrávce se prosadil Bílý. Účet uzavřel v 87. minutě Máška po přihrávce Prajzlera.

Protivín měl proti Nepomuku z různých důvodů k dispozici jen 12 hráčů. V prvním poločase byl na umělce v Blatné jednoznačně lepší, ale šest vyložených šancí nedal a soupeř trestal. Ze tří brejků dva proměnil. Po obrátce Protivínští snížili, ve snaze vyrovnat otevřeli obranu a Západočeši opět nemilosrdně z brejků trestali. V poslední dvacetiminutovce došly Protivínským síly. Soupeř vystřídal pětici hráčů, udržel tempo a utkání dohrál v pohodě a byl lepším týmem.

Výsledky přátelských zápasů


Junior Strakonice – Chanovice 4:0 (0:0)
Góly: Jandera, Míčka, Bílý, Máška.

Osek – Nýrsko 0:1 (0:1)

Roudné – Trhové Sviny 5:1 (3:1)
Góly: Kadlec 3, Vlk 2 - M. Kodras.

Katovice – Táborsko B 3:1 (3:1)
Góly: Uher, Požárek, Janoch - Oloko. Foto zde.

Písek U19 – Týn nad Vltavou 2:1 (1:1)
Góly: Baďura, Tlapa - Gondek.

Milevsko – Jistebnice 4:0 (1:0)
Góly: Kortan 2, Přibyl, Petřík.

Nepomuk – Protivín 5:3 (2:0)
Góly za hosty Hodinka 2, Petr.

Prachatice – Kaplice 3:3 (1:0)
Góly: Kasík 2, Kovář - Lesňák, Bárta, Pulec. Více zde.

Lom – Hluboká n. Vlt. 2:3 (1:2)
Góly: Mácha, Pfeifer - Pecka 2, Kössl.

Sedlčany – Dražice 7:0 (4:0)

Jihlava B – Dynamo ČB B 0:2 (0:2)
Góly: Brabec, Pech.

Stará Říše – J. Hradec 4:3 (3:1)
Góly: Toman 3.

Olešník – Soběslav 0:1 (0:0)
Gól: D. Vaněk.

Č. Krumlov – Seebach/Rakousko 1:2 (0:2)
Gól: Kuna (pen.).

Třeboň – Meteor Tábor 2:0 (1:0)
Góly: Macho, Franěk.  

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle