Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné se stalo farmou budějovického Dynama

 
pondělí, 23. června 2014, 18:37

České Budějovice - V minulém týdnu byla definitivně stvrzena úzká spolupráce prvoligového SK Dynamo Č. Budějovice a Malší Roudné, která bude po Strakonicích novým farmářským týmem nejslavnějšího jihočeského klubu.

Zástupci obou stran tento farmářský projekt představili po losovacím aktivu Řídící komise Čechy. Roudenští si od něho slibují hráčskou výpomoc a přeci jen větší a perspektivnější vyhlídky na udržení se v divizi na delší dobu. „Jsem rád, že se to podařilo a na spolupráci se těšíme, Dynamo bylo naším partnerem už dřív, takže nevstupujeme na neznámé území,“ prohlásil předseda Roudného Libor Šolc.

Vzájemnou spolupráci vítají i na Střeleckém ostrově, odkud by měli chodit na výpomoc hráči ze širšího ligového kádru. „S Roudným jsme na všem domluveni, definitivní smlouvu podepíšeme během tohoto týdne. Jsme rádi, že to vyšlo. S Roudným spolupracujeme už delší dobu k oboustranné spokojenosti, teď ji ještě rozšíříme. Malše má krásný areál, perfektní zázemí, navíc je to za humny. A velice dobře si vede mládež, která už poslala do dospělého fotbalu řadu kvalitních fotbalistů,“ uvedl Milan Čadek, generální sekretář SK Dynamo ČB.

Malšané počtvrté v historii míří do celostátní soutěže. V předchozích třech případech vždy po roce sestoupili. S Dynamem v zádech, coby jeho statutární farmou, věří, že se jim povede o mnoho lépe. V divizi budou mít jižní Čechy pět zástupců – Č. Krumlov, Táborsko B, Čížovou, Milevsko a staronováčka Roudné. Soutěže opustily směrem nahoru a dolů Písek (po roce návrat do ČFL) resp. J. Hradec, který po jednoročním účinkování sestupuje zpět do krajského přeboru.

Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Miloslav Kusbach