Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lom a Katovice venku nebodovaly, Soběslav překvapila v Rokycanech

 
neděle, 6. listopadu 2022, 18:25

Čechy – Pohled na divizní tabulku skupiny A po předposledním podzimním kole je zase o něco příjemnější, neboť kvarteto jihočeských klubů se drží v první pětici! A to jsme tu opravdu dlouho neměli. Vedoucí Sokol Lom a druhé Katovice sice venku na své soupeře nestačily, ale Soběslav se vytáhla v Rokycanech a z horké půdy přivezla velice cenné vítězství. Č. Krumlov udolal v podzámčí Komárov a souboj nováčků vyhrál 3:1, byť dohrával necelou půlhodinu v oslabení. Mezi Jihočechy se na čele soutěže vměstnalo extřetiligové béčko Příbrami.

Výsledky Jihočechů ve 14. kole divize A


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Komárov 3:1 (1:1)

Góly: 9. Strapek, 62. (pen.) Kabele, 90. (+3) Kolář - 45. Vokáč. Rozhodčí: Šiška - Pena, Pálek. ŽK: 5:3 (Růžička 2, Svoboda, Kolář Matuška – Lang, Ženíšek, Pužík). ČK: 1:0 (66. Růžička). Diváků: 100.

Č. Krumlov: Beránek – Trmal, Kabele, Kuna – Kolář, Svoboda, Matuška, Strapek (89. Parakhnenko), Novák – Růžička, Vaněk (70. Rosůlek). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Kolář

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Naším problémem teď je rozhodnout utkání už v prvním poločase. Dali jsme gól a vytvořili jsme si opět spoustu dalších šancí, které jsme však neproměnili. Několikrát jsme hlavičkovali z malého vápna, hosty ale podržel výborný gólman. Na konci prvního poločasu jsme pak po naší ztrátě balónu u rohového praporku a rychlém protiútoku dostali vyrovnávací gól. Ve druhém poločase soupeř pokračoval v taktice z první půle. Nakopával dlouhé balóny na útočnou polovinu a chodil do soubojů. Dokázali jsme se s tím ale vyrovnat, pomohl nám přitom faul soupeře ve vápně na Vaňka a konečně jsme dokázali z penalty skórovat. Po faulu na brankáře a druhé žluté kartě však musel předčasně opustit hřiště vyloučený Růžička. Musím pochválit naší defenzivu, že se dokázala vyrovnávat s nakopávanými balóny na vysoké hráče soupeře a i v deseti se nám dařilo chodit do rychlých brejků. Z toho pramenil gól Koláře v 93. minutě na 3:1.“ 


FC Rokycany – FK Spartak Soběslav 0:1 (0:1)

Gól: 42. Hájek. Rozhodčí: Hes - Hrivík, Jakl. ŽK: 1:2 (Matas – Boháč, Kutner). Diváků: 120.

Soběslav: Červenec – Hoffmann, Kubart, Boháč, Hromada – Pavlík (82. Vrána), Boucník, Bouchal, F. Vaněk (71. Mazouch) – Kutner, Hájek (90. Bříza). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Boucník

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Byly to nervy. V prvním poločase jsme měli asi tři vyložené šance a naštěstí tu třetí Tadeáš Hájek před koncem poločasu proměnil. Mohli jsme ale vést vyšším rozdílem. Domácí do toho po přestávce šlápli. V poločase vystřídali tři hráče, zjednodušili hru a byli lepší. V několika kritických situacích nás ale podržel brankář Červenec a nakonec jsme ubojovali důležité tři body.“


TJ Jiskra Domažlice B – SK Otava Katovice 4:1 (2:0)

Góly: 2. Černý, 17., 53. a 77. Jahn - 74. Štěch. Rozhodčí: Ježek - Štefan, Beneš. ŽK: 2:3 (Bílik, Korelus – Chylík, Kotrba, Cibulka). Diváků: 184.

Katovice: Provazník – Cibulka, Janoch, Kostka, Chylík (63. Kahuj) – L. Bálek (46. Habor), Kotrba, Sládek, Motl – Štěch – Uher. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Nevyšel nám vstup do zápasu a od toho se odvíjel celý zbytek utkání. Dostali jsme gól hned ve druhé minutě, takže jsme museli pozměnit naši taktiku. V 16. minutě to bylo už 2:0. Vůbec jsme nestíhali rychlosti domácích hráčů, chybovali jsme v obraně, soupeř byl zkrátka nad naše síly. Hned po přestávce jsme dostali gól na 3:0 a bylo prakticky po zápase. Po našem kontaktním gólu na 3:1 se zdálo, že se zvedáme, chvíli na to však domácí přidali čtvrtý gól a zápas se už jen dohrával. Naše úspěšná série skončila, musím ale uznat, že Domažlice vyhrály zaslouženě.“


SK Tochovice – TJ Sokol Lom 3:0 (1:0)

Góly: 8. Čížek, 55. a 80. Sirotek. Rozhodčí: Lovětínský - Havlík, Janíček. ŽK: 4:4 (Mourek, Jendruščák, Čížek, Sirotek – Tauber, Grobár, Slavík, Škarda). Diváků: 215.

Lom: Pecháček – Rabiňák (46. Kubovský), Slavík, Rydval, Škarda – Novák, Šimák, Skopec (83. Coufal), Grobár – Tauber, Musiol. Trenér Zeman.

Nejlepší hráči: nikdo

Lukáš Zeman (trenér Lomu): „S výkonem, jaký jsme v Tochovicích předvedli, jsme si prohru zasloužili. Tochovice byly ve všech směrech lepší. Byly pohyblivější, důraznější a víc toužily po balónu. Hráči Tochovic k nám rychle přistupovali a my se báli, abychom nedostali nakopáno. Proto jsme prohrávali osobní souboje a všude jsme byli pozdě. Takhle se hrát nedá, s dnešním výkonem bychom v divizi neporazili nikoho. Doufám, že nás prohra vrátí na pevnou zem a příští zápas bude mnohem lepší.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Senco Doubravka 1:2 (0:0), 73. Skopový - 48. Trojanec, 66. Ungr.

SK Hořovice - SK Petřín Plzeň 0:4 (0:2), 32. Šimáně, 37. Bednář, 47. Klich, 73. Provod.

SK Klatovy 1898 - SK Horní Bříza 4:1 (3:0), 21., 45. a 45. Lukeš Michal, 87. Presl (pen.) - 55. Kraček (pen.).

FK Viagem Příbram B - SK Aritma Praha 2:0 (0:0), 50. Hájek, 58. Tříska.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Jan Škrle