Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mužíkův výstavní gól Jankovu na body nestačil

 
úterý, 9. května 2017, 09:13

O Tomáše Smékala a všechny body přišel Jankov v dobře rozehraném utkání 24. kola divize na hřišti MFK Dobříš. Jihočeši byli po většinu duelu lepším týmem, ovšem fotbal se hraje na góly a těch dali domácí více. Ten rozhodující přišel osm minut před koncem po velké chybě hostujících hráčů.

Jankovští si na Dobříš věřili, bohužel hned v samotném úvodu utkání museli řešit první nepříjemnost. Ve 2.minutě si přivodil svalové zranění Tomáš Smékal, a tým Ivo Čecha tak přišel o své největší ofenzivní eso. I tak to byli oni, kdo byl od úvodu aktivnější.

Ve 4.minutě poslal na domácí branku krásnou střelu Martin Kollár, neméně povedeným zákrokem však gólman Jan Šedivý naznačil, že bude pro hráče Jankova nepříjemnou překážkou. To v podstatě potvrdil za dalších pět minut, kdy kryl tvrdý střelecký pokus Romana Mužíka.

Tvrdou ranou odpověděli i domácí. Štěpán Maryška střílel, Aleš Pavelec vyrážel. Na další příležitost se čekalo do 23.minuty, kdy to dvakrát zkoušel Martin Rytíř, avšak v prvním případě zakročil Šedivý, v druhém jankovský záložník mířil nad. V 25.minutě zavadil František Lošek v pokutovém území o Štěpána Maryšku, a nařízený pokutový kop exligista Filip Dort proměnil - 1:0.

V 29.minutě musel zasahovat Aleš Pavelec proti Procházkově střele, a zasahoval úspěšně. Další úspěšný zákrok si připsal také na druhé straně Jan Šedivý, který po Maršánově centru dokázal zblízka nohou vytlačit balón po Rytířově zakončení. Utkání přineslo i velice dva sporné momenty.

První přišel ve 44.minutě, kdy Jan Šebelka vysunul obloučkem za obranu Romana Mužíka, kterému v samostatném nájezdu zabránil kosou zezadu Robert Talůžek. K údivu většiny přítomných diváků však hlavní sudí domácího stopera nevyloučil, a shovívavě mu udělil pouze kartu žluté barvy. Nicméně spravedlnost vzala za své a nařízený přímý volný kop sám faulovaný Roman Mužík zakroutil přes zeď přímo do šibenice Šedivého branky - 1:1. Krásný fotbalový moment přinesl vyrovnávající trefu Jankova v poslední vteřině prvního poločasu.

I nástup do druhého poločasu patřil jasně hostům. Ti byli neustále na balónu, a nepouštěli domácí tým z vlastní obrané poloviny. Jenže na více než pěknou střelu Vojtěcha Bürgera, kterou Jan Šedivý opět spolehlivě vyrazil, se Jankov nezmohl. V rozmezí 56. - 62.minuty přišel úsek hry, který naopak patřil Středočechům. Jankovští vypadli z rytmu, a nechali se zatlačit. Resultovalo z toho několik závarů před Pavelcem, po jednom z nich orazítkoval Patrik Junek tyč hostující branky.

Druhý notně sporný moment přišel v 73.minutě, kdy únik Maryšky hasil v pokutovém území faulem Pavelec, ale místo odpískání druhého pokutového kopu ve prospěch Dobříše přišla žlutá karta pro domácího kanonýra za simulování. Ten si ale vše vynahradil v 82.minutě. I přes převahu Jankova došlo k rozhodující brance na druhé straně, a na svědomí jí měli nejen chybující hosté, ale především dva nejlepší hráči domácího celku. Jan Šedivý dlouhým nákopem překvapil zadáky Jankova včetně špatně vyběhnuvšího Pavelce a Štěpán Maryška toho dokázal využít k vítězné trefě - 2:1.

Městský fotbalový stadion zaplavila euforie, domácí celek po šťastné výhře udělal mílový krok k záchraně. To hosté si slibně rozehraný zápas nechali utéct, a nadále se potácejí v sestupových vodách.

MFK Dobříš - SK Jankov 2:1 (1:1)

Branky: 25. Dort z pen., 82. Maryška - 45. Mužík. Rozhodčí: Starý - Trska, Švorc. Delegát: Mrázek. ŽK: 3:2 (Talůžek, Maryška, Karas - Cimerhanzl, Bürger). Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:5. Diváci: 500.

MFK Dobříš: Šedivý - Procházka, Talůžek, Rychlík, Liška - Pjaták (82. Horáček), Dort (87. Karas), Puchmajer M., Šrain - Maryška (90. Petrlík), Junek (72. Puchmajer O.).

SK Jankov: Pavelec - Cimerhanzl, Lošek, Kroneisl (85. Popelka), Zajíc - Bürger, Kollár, Maršán, Mužík (64. Voráček) - Šebelka (59. Sedlic) - Smékal (3. Rytíř).

Nejlepší hráči: Šedivý, Maryška – Kollár.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák