Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolf Vejskrab slaví sedmdesátiny

 
pondělí, 18. července 2022, 19:33

Krumlovský rodák a odchovanec tamního Slavoje Rudolf Vejskrab slaví významné životní jubileum. Právě dnes, 18. července 2022, se dožívá kulatých sedmdesátin.

Na postu ofenzívního záložníka byl nedílnou součástí týmu, který dosáhl historických úspěchů 70. a 80. let minulého století. Slavojáci se probojovali z I. A třídy až do třetí nejvyšší soutěže.

Po téměř čtvrtstoletí se Krumlovští vrátili do krajského přeboru v sezóně 1974/1975. Za tři roky už byl zelenobílým i přebor malý a slavili postup do divize, která se v podzámčí hrála poprvé v ročníku 1978/1979.

Skvělého úspěchu dosáhli už po dvouletém účinkování, kdy celostátní soutěž s přehledem vyhráli 1980/1981 a postoupili do tehdejší II. ČNFL.

Rudolf Vejskrab byl členem Slavoje od žákovských let, po skončení hráčské kariéry působil jako trenér, masér, vedoucí a dlouholetý člen výkonného výboru FK Slavoj, jímž je doposud. V klubu hrál i otec Rudolf a bratr Milan na postu obránce.

Zapojil se i do komunální politiky za ČSSD. Byl radním v Č. Krumlově, zastupitelem Jihočeského kraje. V roce 1991 založil firmu zabývající se autobusovou dopravou RAMVEJ BUS, s.r.o.

Přejeme pevné zdraví, pohodu a stále spoustu životního elánu.

Napsal(a) Redakce