Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dobrou domácí formu budou chtít Katovice potvrdit již v úvodním duelu s Mýtem

 
čtvrtek, 10. března 2022, 15:33

Katovice - Na podzim Katovice bodovaly zejména v domácím prostředí, kde byly téměř k neporažení. Uspět v Dudák aréně se povedlo pouze Sokolu Lom ve dvanáctém kole. Pár bodů přidali fotbalisté Katovic i venku a po podzimu jim patří celkem lichotivá šestá příčka. Do divizních odvet vyběhnou hráči Otavy v nových dresech.

Na jaro je tým natěšený a v sobotu bude chtít dobrou domácí formu potvrdit i v duelu s Mýtem. „Už se těšíme. Zima byla dlouhá a mistrovské zápasy jsou úplně něco jiného než přáteláky. Doufám, že připraveni jsme dobře a bude se nám dařit,“ říká před jarní premiérou katovický trenér Přemysl Šroub.

V přípravě Katovice prohrály se Slavií U19 1:3, nad Juniorem Strakonice vyhrály 5:2 a nad Táborskem U19 7:0. Dále Katovičtí remizovali 3:3 s Dobříší a s Tochovicemi vyhráli 5:1.

Na generálku si Otava Katovice pozvala Olešník a podlehla mu 2:4. „Všechno proběhlo, jak jsme si naplánovali. Zúčastnili jsme se kondičního soustředění v Soběšicích. Hráči trénovali v plném počtu, takže i po této stránce jsem spokojený,“ hodnotí zimní přípravu Šroub.

Kádr zůstává téměř beze změn. Odešel pouze Michal Mikeš, který zamířil do Čkyně. Novými hráči jsou Rudolf Květoň ze Střelských Hoštic a ukrajinský fotbalista Vasil Habor, který neuspěl na zkoušce v třetiligovém Písku. Kouč Přemysl Šroub však věří, že pro Katovice bude posilou. Své možnosti ostatně Habor naznačil v posledním přípravném duelu proti Olešníku, když byl autorem druhého gólu svého nového týmu.

„Květoň je stoper. Právě v obraně nás tlačila bota, protože do zadních řad jsme měli málo hráčů. Habor by nám měl pomoci jako útočník zkvalitnit hru dopředu,“ říká k posilám Přemysl Šroub. Po vleklém zranění začal lehce trénovat také Jan Chylík.

A jaké jsou plány na jaro? „Chceme se udržet v horní polovině tabulky, abychom neměli starosti. Chceme hrát dobrý fotbal a bavit fanoušky, kteří nás chodí podporovat v hojném počtu,“ těší se na jaro trenér Katovic.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle