Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lom vstoupí do jara s novou stoperskou dvojicí

 
středa, 9. března 2022, 20:37

Tábor – Už před začátkem sezony se fotbalisté Sokola Lom netajili postupovými ambicemi. Na podzim ambiciózní celek své soupeře od začátku drtil a první porážku utrpěl až v desátém kole na hřišti béčka Dynama České Budějovice. V závěru podzimu přece jen Sokolu poněkud docházel dech a nakonec přezimoval na druhém místě se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Přeštice.

„Jsme druzí, nicméně postoupit do ČFL chceme a na tom se nic nemění. Dokonce je výhodné nebýt první, protože z druhého místa se útočí lépe,“ usmíval se po posledním podzimním mistrovském utkání v Mýtě kouč Lomu Marek Císař.

Příprava na jaro proběhla podle jeho představ. „V zápasech jsme možná měli nevyrovnané výsledky, od toho se ale přípravná utkání hrají, abychom si vyzkoušeli různé varianty a našli optimální sestavu,“ neláme si hlavu s výsledky v zimním období trenér.

Ty přitom nebyly vůbec špatné. Lom sehrál celkem osm zápasů, přičemž pět z nich vyhrál, dva prohrál a jednou remizoval. Vrcholem přípravy byla generálka s třetiligovými Domažlicemi. Duel skončil nerozhodně 2:2. „Přesně takovou generálku jsme si představovali. Domažlice jsou velice kvalitním týmem a hrají fotbalově. My jsme se jim ale dokázali vyrovnat a uhráli jsme spravedlivou remízu. Bylo to kvalitní a atraktivní utkání,“ pochvaloval si poslední přípravný duel Císař.

Po konci podzimu skončila v týmu dlouholetá opora stoper Jan Chotovinský (38), který bude dohrávat kariéru v mateřském Borotíně, odchází i jeho mladší bratr Karel Chotovinský do táborské rezervy, do Milevska se vrátil zkušený zadák Ondřej Kosobud (35). Klub tak byl nucen hledat náhradu a výsledkem je, že do jarní části sezony půjde Lom s novou stoperskou dvojicí Roman Vávra (z Rakouska) a Michal Mácha (z Táborska B). Další novým členem zcela obměněné obrany je mladík Jonáš Madar z táborské rezervy. „V přípravě si vedli noví hráči dobře, a věřím, že jsou schopni Honzu Chotovinského nahradit,“ řekl k nováčkům v obraných řadách Marek Císař.

Dalšími posilami jsou z rozpadlého Sokola S. Ústí Pavel Kavka a 31letý brazilský útočník Frizoni Da Cruz Dias Bernardo, jenž na podzim nastupoval v barvách konkurenčního Slavoje Mýto. Měl by nahradit dlouhodobě zraněného Davida Neužila, který má zlomenou ruku a trenér s ním v nejbližší době počítat nemůže.

Do sestavy se naopak vrací špílmachr Jan Šimák, který na podzim kvůli zdravotním potížím absentoval. Poraněnou nohu doléčil také Filip Vysušil, toho ale pro změnu trápí covid a na marodce tak zůstává dál. „Honza Šimák se postupně dostává do formy a proti Domažlicím odehrál velice kvalitně sedmdesát pět minut. Pokud bude takto pokračovat dál, měl by hrát v základní sestavě. Pokud jde o Filipa Vysušila, ten se stále nemůže zbavit covidu, dostal ho už třikrát za sebou. Musíme počkat, až bude v pořádku,“ říká k návratu podzimních marodů kouč Císař.

Podobné jako s Vysušilem je to i s Martinem Kučerou, který se zranil v podzimním šlágru s Přešticemi. Jeden z klíčových záložníků již začal s lehkým tréninkem, do zápasů se však ještě nějakou dobu nezapojí.

Ohledně sestavy, jaká vyběhne na trávník v prvním soutěžním duelu proti týmu Rokycan, má Marek Císař celkem jasno. Zatím však není jisté, kdo se postaví mezi tři tyče. K Filipu Matouškovi přivedli funkcionáři Lomu z Dynama České Budějovice ještě Aleše Pavelce, který posledně působil v Rakousku. „V přípravě si vedl dobře, a ještě se rozhodneme, kdo bude chytat. Jestli bude jedničkou Matoušek nebo Pavelec, to zatím nevíme,“ krčí rameny Císař v otázce gólmanů.

Na jaře by fotbalisté Sokolu Lom rádi navázali na výborné podzimní výkony. „Chceme se dál pohybovat na čele, hrát dobrý fotbal a bavit sebe i diváky. Případnému postupu se samozřejmě bránit nebudeme,“ odhalil plány na jaro trenér Lomu Marek Císař.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama