Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Generálka Písku s rezervou Dynama skončila nerozhodně

 
neděle, 6. března 2022, 15:08

Písek – V poslední přípravě před startem jarní části ČFL remizoval FC Písek s divizním béčkem Dynama Č. Budějovice 2:2, když góly padaly na obou stranách až ve druhém dějství.

Pro oba týmy to byla poslední herní prověrka před mistrovskými zápasy. Česká fotbalová liga i divize startují prvním jarním kolem už příští víkend.

Vše podstatné se událo až ve druhém poločase. Mladíci Dynama přijeli do Písku dobře připravení a v úvodu dělali domácímu třetiligovému týmu problémy. Písek se prvních deset minut trochu trápil, pak ale převzal otěže do svých rukou a ve zbytku poločasu byl lepším týmem. Výrazněji se však neprosadil a poločas tak skončil bez branek.

Domácí favorit se dostal do vedení až po přestávce gólem Stejskala, za hosty ale vyrovnal Rataj. Písečtí měli další šance, v těch úplně největších selhali Hrachovec s Kalouskem. V 80. minutě ale domácí chybovali uprostřed hřiště a jejich chybu potrestal Pineau, jenž hrál ještě na podzim v píseckém dresu společně s Pravdou.

Poslední slovo měl sedm minut před koncem písecký Petr, ke kterému se míč šťastně odrazil od hostujícího stopera a střídající útočník ho nekompromisně poslal pod břevno. Zápas tedy skončil nerozhodně 2:2.

„V první půli to byla spíš taková vzájemná oťukávaná. Ve druhém poločase už jsme soupeře fyzicky přehrávali, většinou jsme ale nedokázali prostřelit hostujícího gólmana nebo vůbec trefit bránu. I přes remízu to byla vydařená generálka,“ říká kouč Písku Milan Nousek ml.

„Konečně se nám dařily součinnosti a výměna místa v prostorech, kam následně směřovala naše hra. Jsem rád, že jsme dokázali zápas otočit. Generálka ukázala i nedostatky. Je důležité nepodlehnout dojmu, že je všechno v pořádku a že to tak stačí,“ uvědomuje si trenér béčka Dynama Dušan Žmolík.

FC Písek - SK Dynamo Č. Budějovice B 2:2 (0:0)

Góly: 68. Stejskal, 83. Petr - 76. Rataj, 80. Pineau.

Písek: Satrapa (80. Kubec) – Mašek, Běloušek, Němeček, Kotrba – Kulík (80. Kynkor), Belej (80. Velek) – Kalousek, Koreš, Voráček (46. Hrachovec) – Stejskal (72. Petr). Trenér Nousek ml.

Dynamo B: Kerl – Pineau, Bízek, Brabec, Matvejev – Perina, Pravda (60. Matuška), Pařízek, Penner – Šestauber (46. Rataj), Bečvář. Trenér Žmolík.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama