Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Nečekané domácí porážky Lomu a Soběslavi. Hradec u Vajgaru opět vítězně

 
středa, 27. října 2021, 07:47

Čechy – Jen rezerva Dynama ČB a J. Hradec dokázaly v předposledním kole divize A naplno bodovat. Trio Lom, Katovice a Soběslav vyšlo naprázdno. Lom přišel první domácí porážkou o vedoucí pozici, Soběslav zahazovala šance a od Mariánek dostala lekci z produktivity a Katovice nezachytily v Přešticích nástup do druhé půle, v němž dvakrát inkasovaly. Béčko Dynama splnilo povinnost s Hořovicemi, které se propadly na chvost. Hradečtí navázali na předchozí úspěšné derby s Katovicemi a proti Mýtu uhráli i první čisté konto na vlastním trávníku.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ VE 13. KOLE DIVIZE A 


SK Hořovice - SK Dynamo Č. Budějovice B 1:4 (1:2)

Góly: 32. (pen.) Majid - 18. Němeček, 23. Bečvář, 47. Veliký, 87. Bouguetouta. Rozhodčí: Šlajs - Pastyřík, Kubec. ŽK: 0:1 (Kerl). Diváků: 68. Hráno na UMT.

Dynamo B: Kerl - Matuška, Bízek, Němeček - Malecha, Veliký, Bečvář, Polanský (87. Macák), Bouguetouta - Perina, Česák (78. Špaček). Trenér Tichai.

Nejlepší hráči: celý tým.

Jindřich Tichai (trenér Dynama): „Zápas hraný na umělé trávě byl hodně o soubojích. Byli jsme od začátku fotbalovější a pomohli jsme si brankou Němečka po rohovém kopu. Vzápětí Bečvář střelou z vápna přidal druhý gól a vedli jsme 2:0. Poté jsme udělali velkou chybu a soupeř z penalty snížil na poločasových 1:2. Hned po přestávce přidal Veliký třetí branku a v závěru Bouguetouta pečetil na konečných 4:1.“


FK Spartak Soběslav - FC Viktoria Mariánské Lázně 2:3 (1:1)

Góly: 17. Pavlík, 91. Vaněk - 21. Holub, 59. Kořistka, 86. Novák. Rozhodčí: Duda - Hodek, Kastl. ŽK: 3:1 (M. Mazouch, Hájek, Vaněk – Drahorád). ČK: 1:0 (92. Boháč). Diváků: 150.

Soběslav: Červenec - Zeman, Boucník, Boháč, Pavlík (46. Hromada) - Vaněk, Bouchal, Mazouch M., Mazouch T. (79. Maršík) - Rubick, Hájek. Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: nikdo.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Zmar a ještě jednou zmar. Nevím, pětkrát jdeme sami na branku hostů a místo vedení 4:1 po poločase, uděláme z brankáře Mariánských Lázní ligového gólmana. Ze čtyř střel dostaneme tři góly a nemáme zase nic. Šestý nájezd už Vaněk proměnil, ale na vyrovnání už bylo pozdě. Navíc jsme přišli o dva hráče. Jak říkám, zmar.“


TJ Sokol Lom - SK Klatovy 1898 1:3 (1:1)

Góly: 35. (pen.) Musiol - 37. a 67. (pen.) Presl, 81. Zajíček. Rozhodčí: Dohnal - Doubrava, Machýček. ŽK: 1:3 (J. Chotovinský – Presl, Zajíček, Brabec). Diváků: 350.

Lom: Matoušek – Janů, J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák (67. Tsolakis) – M. Novák (67. Bosnyak), Pfeifer, Grobár, Krušatins – Neužil, Musiol. Trenér Císař.

Nejlepší hráči: nikdo.

Marek Císař (trenér Lomu):První půlka byla z naší strany docela dobrá, jenže jsme nevyužili čtyři až pět stoprocentních šancí. Bylo to podobné utkání jako doma s Mariánskými Lázněmi, kdy jsme v první půli rovněž neproměnili řadu vyložených šancí. Do druhého poločasu už jsme nenastoupili s takovou koncentrací jako do první půle. Poté, co jsme dostali z penalty gól na 1:2, jsme museli hru otevřít a z brejku do otevřené obrany jsme inkasovali potřetí. Pak už jsme byli malinko v křeči a nedokázali ten vývoj zvrátit. Klatovy byly produktivnější v zakončení a spravedlivě vyhrály. My se naopak v koncovce trápíme.“


FK Robstav Přeštice - SK Otava Katovice 2:0 (0:0)

Góly: 47. Böhm, 52. Šmídl. Rozhodčí: Trska - Vokoun, Hamouz. ŽK: 1:1 (Chocholoušek – Motl). Diváků: 121.

Katovice: Švehla – Rejšek (65. Hnídek), Janoch, Cibulka, Motl (79. Mikeš) – Repa, Kotrba, Sládek, D. Bálek – Uher – Požárek. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: nikdo.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Přeštice potvrdily svoji kvalitu. Od začátku byly více na míči a dobře kombinovaly. My hráli v bloku a spoléhali na brejky. Kromě jedné šance jsme domácí v první půli do šancí nepouštěli. Bohužel nám uškodila přestávka. Vypadli jsme z tempa a na začátku druhé půle dostali dva slepené góly a bylo prakticky rozhodnuto.  Měli jsme šanci zkorigovat, ale Sládek svůj únik nezakončil dobře. Přeštice vyhrály naprosto zaslouženě.“


FK J. Hradec 1910 - TJ Slavoj Mýto 2:0 (1:0)

Góly: 18. Toman, 79. Völfel. Rozhodčí: Zoufalý - Vnuk, Les. ŽK: 2:4 (Koktavý, Votava – Buršík, Renza, Frizoni, Brudna). Diváků: 100.

J. Hradec: Hulík - Blažek, Šmíd, Koktavý (77. Nováček), Vaš - Waník, Mischnik, Votava, Völfel – Strejček (49. D. Cettl), Toman (83. Kubín). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: Votava, Toman, Hulík.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Byl to pro nás hodně důležitý zápas, co se bodového zisku týče a to se i projevilo na kvalitě předváděné hry. První půle byla z naší strany fotbalově povedenější, v druhé to bylo hodně hektické a až do vstřelení druhé branky nervózní. Nicméně všechny tři body zůstaly doma. Chceme se teď připravit na poslední zápas v Mariánkách a jednoznačně opět uspět.“


Ostatní výsledky

SK Petřín Plzeň - TJ Tatran Sedlčany 2:2 (1:1), 13. Lisý, 90. Šimáně - 42. Krůta, 61. Sosnovec.

SK Senco Doubravka - FC Rokycany 5:2 (0:1), 59. a 75. Řehoř, 69. (pen.) a 90. Roubal, 82. Patrovský - 6. Procházka, 51. Černý.

FK Hvězda Cheb - Český lev-Union Beroun 1:1 (1:0), 35. Znak - 57. Soukup.


Napsal(a) Redakce | Foto Stanislav Hladík