Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Lom poprvé zaváhal, ale odvrátil porážku. Kadula vyhrál Katovicím sázku o sud

 
čtvrtek, 30. září 2021, 12:14

Čechy – V úterních předehrávkách 15. kola divize A vyšli hradečtí fotbalisté popáté v řadě naprázdno a konec tabulky se jim začíná nebezpečně přibližovat. Katovice si poradily s nebezpečnými Klatovy a potvrdily stoprocentní domácí bilanci. Hostující Presl (hrával v Písku) mohl vyrovnat, ale brankář Provozník mu chytil penaltu. Blamáž odvracel první Lom, který nečekaně prohrával na Svépomoci s Mariánskými Lázněmi již 0:3. Zařadil vyšší rychlostní stupeň a výsledkem bylo alespoň vyrovnání na 3:3. Béčko Dynama potřetí venku ztratilo, s Petřínem Plzeň plichtilo 3:3. Soběslav si spravila chuť na předposledním Berounu, který nebodoval devětkrát po sobě. V sobotu se můžeme těšit hned na dvě derby. Dopoledne Dynamo B vs. Lom (10.30) a odpoledne Katovice proti Soběslavi (15).

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 15. KOLE DIVIZE A 


SK Petřín Plzeň- SK Dynamo Č. Budějovice B 3:3 (1:2)

Góly: 2. Vinkler, 74. Lisý, 86. Šimáně - 30. Bečvář, 33. Polanský, 84. Bízek. Rozhodčí: Pachtová - Jati, Hoch. ŽK: 3:4 (Zajíček, Klich, Vinkler – Malecha, Bízek, Bouguetouta, Perina). Diváků: 150.

Dynamo B: Kerl – Perina, Bízek, Němeček, Mašek (46. Matuška) – Malecha, Kladrubský, Veliký, Bečvář (78. Česák) – Polanský, Bouguetouta. Trenér Tichai.

Nejlepší hráči: nehlášeno.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Zápas byl od začátku hodně ofenzivní. Hned v první minutě si soupeř vytvořil šanci a po následném rohu otevřel skóre. Po patnácti minutách jsme hru srovnali a do poločasu jsme si vytvořili pět šancí, dvě poměnili a vedli 2:1. Tento stav trval až do poslední čtvrthodiny. Domácí vyrovnali po rohu, zakrátko jsme šli znovu do vedení a opět po rohovém kopu, jenže jsme nedokázali udržet vedení a v 88. minutě inkasovali gól na 3:3.“


SK Otava Katovice - SK Klatovy 1898 4:2 (1:1)

Góly: 40. a 77. Kadula Jindřich, 62. Repa, 79. Požárek - 7. Presl, 87. Zajíček. Rozhodčí: Makovička - Hamouz, Pálek. ŽK: 1:3 (Repa – Janda, Krejčiřík, Mészáros). Diváků: 412. Hostující Presl nedal za stavu 2:1 penaltu.

Katovice: Provazník – Hnídek, Janoch, Kotrba, Motl – L Bálek (87. Mikeš), Repa, Kadula (81. Sládek), D. Bálek – Uher – Požárek. Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým.

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „Klatovy u nás potvrdily vysokou kvalitu a pro nás to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Prohrávali jsme po krásném lobu Presla z poloviny hřiště a půl hodiny jsme se z toho nemohli vzpamatovat. Naštěstí jsme přežili další příležitosti hostů a podařilo se nám do přestávky vyrovnat. Ve druhém poločase jsme šli do vedení a poté Provazník chytil Preslovi penaltu. To se ukázalo jako klíčový moment zápasu a my dalšími dvěma góly zápas rozhodli. Hráli jsme v trošku jinem rozestavení s hodně ofenzivní sestavou a jsem rád, že to kluci zvládli. Teď nás čeká doma Soběslav a budeme chtít znovu získat tři body.“


TJ Sokol Lom - FC Viktoria Mariánské Lázně 3:3 (0:0)

Góly: 61. Musiol, 71. M. Novák, 79. Slavík - 47. Holub, 50. Popovič, 60. Kapolka. Rozhodčí: Pena - Kožár, Šlajs. ŽK: 1:1 (Grobár – Kořistka). Diváků: 200.

Lom: L. Novák – Janů, Slavík, J. Chotovinský (76. Bosnyak), J. Rabiňák – M. Novák, Kučera, Krušatins (63. Grobár), Neužil – Musiol, Pfeifer. Trenér Císař.

Nejlepší hráči: nikdo.

Marek Císař (trenér Lomu): „Jako hlavní příčinu první bodové ztráty vidím neproměňování brankových příležitostí zejména v prvním poločase. Měli jsme šancí snad na dva zápasy. Věděli jsme, že do šancí se dostáváme a jakmile jsme dostali první gól, chtěli jsme rychle vyrovnat. Hráli jsme dopředu, jenže soupeř nám dával góly z brejků. Mariánské Lázně u nás hrály to co ostatní týmy. Bránily a spoléhaly na protiútoky. Prakticky ze čtyř střel nám daly tři branky. Šance jsme měli na to, abychom zápas otočili. Zbyněk Musiol šel sám na bránu a trefil pouze gólmanovu ruku. V produktivitě jsme tentokrát selhali a před utkáním v Českých Budějovicích se z toho musíme poučit. Je ale dobré, že jsme aspoň neprohráli.“


FK Spartak Soběslav - Český lev-Union Beroun 5:1 (3:0)

Góly: 23. Bouchal, 33. a 36. Rubick, 57. Vaněk, 59. T. Mazouch - 88. Sabou. Rozhodčí: Havránek - Mazanec, Mičan. ŽK: 1:2 (Pokorný - Počta, Poslední). Diváků: 289.

Soběslav: Červenec – Hromada (62. Pokorný), Boháč, Boucník, Zeman - Pavlík, Bouchal, M. Mazouch, Vaněk – T. Mazouch (75. Maršík), Rubick (65. Podhradský). Trenér Hajič.

Nejlepší hráči: Bouchal, Zeman.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Po dvou prohrách jsme potřebovali nutně bodovat, což se podařilo poměrně pohodlně. Základ k vysoké výhře jsme dali již v prvním poločase. Bouchal povedenou ranou, a Rubick dvakrát do kuchyně po přihrávkách Mazoucha a Pavlíka. Druhý poločas už z naší strany nebyl tak dobrý, nicméně Vaněk a po něm T. Mazouch zvyšoval už na 5:0. Mrzí mě, že si kluci trochu víc neužili zápas za už rozhodnutého stavu, naopak polevili a nechali Beroun skórovat. Myslím, že slabšího soupeře už do konce podzimní části mít nebudeme...“


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC Rokycany 0:2 (0:1)

Góly: 38. Černý, 51. Kramer. Rozhodčí: Trska - Severýn, Matyš. Bez karet. Diváků: 200.

J. Hradec: Drobný - Blažek, Šmíd, Koktavý, Vaš – Waník (59. Völfel), Mischnik, Strejček (69. Kubín), Distel (59. D. Cettl) – Janák (43. Nováček), Toman. Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: nehlášeno.

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Rokycany hrály velmi pozorně v obraně a nepouštěly nás příliš do šancí. I když jsme měli míč častěji na svých kopačkách, tak jsme soupeře nedonutili k vážnějším chybám. My jsme naopak dvě, až nepochopitelné, udělali a byli jsme potrestáni. Dnes nám chyběla větší kvalita a kreativita v poslední třetině hřiště.“


Ostatní výsledky

FK Robstav Přeštice - TJ Slavoj Mýto 2:0 (2:0), 35. Vohrna, 45. Kraml.

SK Senco Doubravka - TJ Tatran Sedlčany 3:2 (1:2), 19. Krejčí, 73. Fleissig, 89. Roubal - 22. a 25. Haas.

FK Hvězda Cheb - SK Hořovice 3:2 (1:1), 2. Sláma, 52. Anděl, 74. Hucl - 20. Majid, 81. Klimeš.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař