Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zvítězí Lom poosmé v řadě? Lídr divize hostí ve svém prvním derby pátou Soběslav

 
sobota, 18. září 2021, 08:21

Tábor/Lom - Ještě než se podzimní část přehoupne do druhé poloviny, sehraje neporažený Sokol Lom první regionální derby se Spartakem Soběslav. Hráči obou táborů se těší na velkou návštěvu a vynikající atmosféru. S aktuálním stavem lomského kádru a cílem do derby na Svépomoci v Táboře nás seznámil lomský asistent trenéra Lukáš Zeman.

Jak to vypadá v týmu s marodkou?
Kromě dlouhodobě zraněného Honzy Šimáka a Filipa Vysušila jsou všichni v pořádku a připraveni nastoupit.

Jak to se zraněními Šimákem a Vysušilem vypadá konkrétně?
Honza je po operaci menisku a zatím stále ještě není v pořádku. Je škoda, že ho zatím nemůžeme vidět na hřišti, protože jeho hra mě hrozně baví a Honza svými zkušenostmi by nás dělal ještě silnější. Zdraví je ale důležitější a držíme Honzovi a Filipovi palce, aby byli co nejdříve v pořádku a mohli opět chodit s námi na hřiště.

Sedm kol - sedm výher. Lepší start do sezony jste si asi nemohli přát...
Začátek soutěže nám vyšel na výbornou, hrozně si toho vážíme. Ale je to zatím jen sedm zápasů, které jsme zvládli. Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát, ale zároveň k nim přistupujeme s pokorou a respektem k soupeři.

Poslední zápasy už jsou získané body doslova vydřené, ale zase se ukazuje síla a kvalita mužstva.
Soupeři už se na nás připravují, většinou čekají na svojí půlce, nikam se nehrnou a čekají pouze na brejkové situace. Nejsou to jednoduché zápasy. První tři kola jsme odehráli fantasticky, ale zároveň jsme věděli, že takhle nebudou probíhat všechny zápasy a odehrajeme také ty, které nebudou rozhodnuty až do úplného konce. Věříme ale v naše schopnosti a víme, že pokaždé musíme odevzdat maximum, abychom odcházeli ze hřiště spokojení.

Soběslav by mohla být tím týmem, který by mohl v derby ukončit vaší sérii. Venku ale není tak nebezpečná jako doma.
Každý tým může ukončit naší sérii, záleží na nás, jak k zápasu přistoupíme. Venku se Soběslavi moc nedaří, ale tohle je úplně jiný zápas. Bude chtít taky určitě vyhrát. Doufám, že to bude pěkný fotbal. Mohlo by přijít hodně diváků, přeju jim, aby si derby užili stejně jako hráči, kterým navíc přeji, aby dohráli bez zranění.

Na co si ještě budete dávat pozor?
My víme, jak hraje Soběslav, Soběslav ví, jak hrajeme my. Kluci se mezi sebou znají. Je to derby a takhle je potřeba k tomu přistoupit.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle