Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Za Soběslav se předvedly posily, Katovice nepojistily náskok a Mýto trestalo

 
úterý, 3. srpna 2021, 16:06

Čechy – Napoprvé o divizní body cestovala všechny jihočeská družstva na půdu soupeřů. Nad očekávání odstartoval Lom pětigólovou výhrou v Rokycanech. Tři body vezla domů i Soběslav, která v závěru uhájila těsné vítězství. V premiéře nebodovaly překvapivě béčko Dynama, které pykalo za dvě okénka v obraně, po hodinové převaze Katovice a ani přes rychlé vedení J. Hradec.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 1. KOLE DIVIZE A 


Český lev-Union Beroun - FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (1:1)

Góly: 25. Lhotka, 56. Soukup - 11. Votava. Rozhodčí: Kovářová - Gunitš, Cichra. Delegát: Havránek. ŽK: 2:2 (Soukup, Lhotka – Vaš, Koktavý). Diváků: 80.

J. Hradec: T. Cettl - Vaš, Koktavý (73. D. Cettl), Nováček, Völfel - Mischnik, Votava, Distel (64. Králíček), Waník (64. Kubín) - Strejček, Toman.

Nejlepší hráči: Votava.

Roman Lukáč, trenér J. Hradce: „Vyšel nám úvod zápasu, v němž jsme byli aktivnějším a lepším mužstvem. K naší škodě jsme se postupně přizpůsobovali hře domácích, která byla plná nákopů a soubojů. V tom vynikal spíše soupeř a zápas dotáhl v tomto způsobu až do konce.“


FC Rokycany - TJ Sokol Lom 0:5 (0:3)

Góly: 23. a 36. Neužil, 60. a 67. Pfeifer, 43. Musiol. Rozhodčí: Koranda - Toucha, Lovětínský. Delegát: Mareška. ŽK: 1:2 (Kučera, Slavík). Diváků: 120.

Lom: Matoušek – Tsolakis (75. K. Chotovinský), J. Chotovinský, Slavík, J. Rabiňák – M. Novák (80. Bosnyak), Pfeifer, Kučera (80. Do Trung), Janů (74. M. Rabiňák) – Musiol, Neužil.

Nejlepší hráči: celý tým.

Lukáš Zeman, asistent trenéra Lomu: „Podali jsme týmový výkon. Každý plnil své úkoly zodpovědně a hráli jsme opravdu výborně. Uvědomil jsem si, že máme v mužstvu řadu výrazných individualit, které ale dokážou táhnout za jeden provaz a hrát ve prospěch týmu. Viděl jsem zřejmě náš nejlepší výkon za dobu, co jsem v Lomu. Výsledek vypadá jasně, bylo to ale vcelku vyrovnané utkání. Myslím, že v Rokycanech se těžko bude někomu vyhrávat.“


SK Klatovy 1898 - SK Dynamo Č. Budějovice B 2:1 (1:0)

Góly: 12. a 67. Lukeš - 49. Polanský. Rozhodčí: Fencl - Hamouz, Kříž. Delegát: Macháček. ŽK: 4:3 (Bízek, Bicenc, Pařízek). Diváků: 250.

Dynamo B: Kerl - Němeček, Kladrubský, Bízek, Mašek (77. Bicenc) - Polanský, Vais, Perina (60. Malecha), Pařízek, Tolno (46. Kočí) - Vítovec (46. Bouguetouta).

Nejlepší hráči: nehlášeno

Jindřich Tichai, trenér Dynama B: „Herně jsme byli celý zápas lepší, ale neproměnili jsme šance. Jen v prvních deseti minutách jsme měli tři vyložené. Domácí hned z první akce v desáté minutě dali branku a nás čekalo dobývání. Neproměnili jsme další šance, a tak vyrovnání přišlo až na začátku druhé půle. Přehrávali jsme soupeře, vytvořili si šance, ale znovu je nevyužili. V sedmdesáté druhé minutě tak přišel trest. Ze druhé střely na branku domácí skórovali na 2:1 a i přes neustálý tlak jsme už nedokázali vyrovnat. Hráče je třeba pochválit za předvedený výkon, ale s proměňováním šancí máme problém."


TJ Slavoj Mýto – SK Otava Katovice 3:1 (0:1)

Góly: 63. Skopový, 71. Nový, 78. Buršík - 31. Kadula. Rozhodčí: Kožár - Holakovská, Mičan. Delegát: Svoboda. ŽK: 4:1 (Motl). Diváků: 212.

Katovice: Švehla – Hnídek, Janoch, Cibulka, Motl – D. Bálek, Kahuj, Kotrba (76. Uher), L. Bálek (67. Repa) – Kadula – Požárek.

Nejlepší hráči: Kadula, D. Bálek.

Přemysl Šroub, trenér Katovic: „Bohužel jsme se z Mýta vrátili s prázdnou, i když jsme minimálně hodinu byli jasně lepším týmem. Hlavně v prvním poločase jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Snad třikrát jsme šli sami na brankáře a nic. Trefil se pouze Jindra Kadula. Také do druhé půle jsme nastoupili aktivně a chtěli jsme rozhodnout druhým gólem. Místo toho však přišla náhodná střela z dálky, teč našeho obránce do protipohybu Švehly a bylo vyrovnáno. Tím jsme dostali domácí na koně a ti dalšími dvěma góly strhli zápas na svoji stranu. Takticky i herně jsme to zvládli, ale hraje se na branky. Teď nás doma čekají Mariánské Lázně a musíme získat tři body.“


TJ Tatran Sedlčany – FK Spartak Soběslav 1:2 (0:1)

Góly: 75. Haas - 21. Kutner, 52. Vaněk. Rozhodčí: Polena - Dohnal, Glogar. Delegát: Hanzal. ŽK: 0:3 (Pavlík, Boháč, Rubick). Diváků: 278.                                                                                 

Soběslav: Červenec - Zeman, Boháč, Bouchal, Pavlík (83. Rubick) – T. Mazouch (72. Hromada), M. Mazouch, Boucník, Vaněk – Kutner (90. Podráský), Hájek (72. Podhradský).

Nejlepší hráč: Červenec.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Spokojený jsem byl tak 65 minut, kdy si myslím, že jsme měli zápas pod kontrolou. Zápas mohl být rozhodnutý mnohem dříve, jen se nám nepodařilo dotáhnout některé situace. Tam jsme si počínali zbrkle. Škoda branky, kterou jsme dostali, a tím Sedlčany ožily a byly do konce zápasu nebezpečné. Cenné tři body vezeme domů a musíme je potvrdit s Hořovicemi. Velmi dobře zahráli všichni nováčci v našem dresu (Červenec, Boucník a Hájek), zejména brankář Červenec, který chytil ve 44. minutě penaltu.“


Ostatní výsledky

FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Robstav Přeštice 2:6 (1:3), 11. a 72. Nedbalý - 4. a 8. Arzberger, 20. Böhm, 53. Mudra, 78. Vohrna, 89. Bešta.

SK Petřín Plzeň – FK Hvězda Cheb 2:1 (1:0), 19. Kohout, 50. Šimáně - 80. (pen.) Komberec.

SK Hořovice - SK SENCO Doubravka 1:1 (0:1), 88. Kuška - 24. Patrovský.

Napsal(a) Redakce | Foto mladisportovci.cz